-- annonse --
Nyheter
STOLT OG YDMYK: – Jeg mottar denne medaljen med stor grad av ydmykhet, stolthet og takknemlighet, sa Eivind Arnevåg under utdelingen av Kongens fortjenestemedalje i KFUM-hallen i Oslo lørdag. Foto: kfum-kam.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

En intetanende Arnevåg møtte opp i KFUM-hallen lørdag til det han trodde var en 80-årsmarkering for klubben han har tjent i alle mulige roller gjennom årtier, fram til han sluttet som daglig leder våren 2017. 
  I stedet var det han selv som ble dagens hovedperson.
   – Jeg mottar denne medaljen med stor grad av ydmykhet, stolthet og takknemlighet, sa Eivind Arnevåg under utdelingen i KFUM-hallen i Oslo.
  – Jeg deler denne utmerkelsen med alle i Kåffa som har gått foran meg siden 1939 og de som har jobbet sammen med meg over mange år, og som nå leder klubben videre.

Imponerende karriere

En imponerende karriere ligger til grunn for tildeling av Kongens fortjenstemedalje til Eivind Arnevåg:

  • Over 35 år som sentral leder i KFUM-kameratene i en periode hvor klubben vokste fra å være en liten kameratklubb på Ekeberg til å bli en av Norges mest anerkjente breddeklubber og en klubb som har betydd mye for tusenvis av barn og unge.
  • Som spiller har Eivind 245 kamper for KFUMs A-lag. Han er den som har scoret flest ganger, med 187 mål. Han spilte i tillegg for Vålerenga (1986-89) og for Lillestrøm (1990-91).
  • Som fotballtrener og fotballinspirator har Eivind Arnevåg også har lagt ned utallige timer og kvelder med arbeid for å hjelpe til med å løfte KFUM dit klubben er kommet i dag, og inspirert andre klubber gjennom å dele erfaring og kunnskap fra det han har gjort på og utenfor banen.
  • Som formidler av kristen tro og verdier har Eivind vært klubbens viktigste forbilde, hvor han på en jordnær og personlig måte har delt både tro og liv på de fleste arenaer. Eivind har også vært en tydelig trosformidler utenfor klubben, som forkynner på søndagsgudstjenester i Bekkelaget menighet, SEM-huset og Østmarkskapellet, gjennom bibeltimer og taler på ulike stevner og leirer og gjennom engasjement i Oase der han har sitt arbeid i dag.
  • Han har også skrevet bok om spissrollen - «Spiss: Kunsten og gleden ved å score mål».
  • Eivind Arnevåg har også bidratt i ulike sammenhenger for Norsk Fotballtrenerforening, både som foredragsholder og med praktiske treningsøkter, blant annet i forbindelse med Cupfinaleseminaret.

Fortjent hyllest

– Eivind Arnevåg har gjennom sine 35 år i KFUM-kameratene lagt ned en arbeidsinnsats langt utenom det som kan forventes. Klubben har i denne perioden vokst formidabelt til å bli en av Oslo og landets største breddeklubber innen fotball. Dette har vært et arbeid som har vokst ved å bygge sten på sten i en kontinuerlig retning basert på grunnleggende verdier, sa KFUMs styreleder Per Øyvind Olsen i sin hilsen fra klubben under lørdagens utdeling.
  Også Norges Fotballforbund kastet glans over utdelingen.
  – Dette er vel fortjent – og jeg har lyst til å uttrykke stolthet på vegne av Norges Fotballforbund. Vi er stolte over at «våre» folk får en slik medalje, og vi er imponert over hvordan du, Eivind, har vært med på å bygge opp denne klubben som er en breddeklubb vi er stolte av – og som vi gjerne viser fram som en modellklubb når vi får besøk av internasjonale gjester, sa NFF-direktør Alf Hansen i sin tale i KFUM-hallen.

Arnevåg2UVURDERLIG STØTTET: En glad og rørt Eivind Arnevåg benyttet anledningen til også å takke sin kone Merete for støtten gjennom alle årene de har holdt sammen da han lørdag ble tildelt Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid i KFUM-kameratene. Foto: kfum-kam.no

-- annonse --