-- annonse --
Nyheter
HEDRET: Varaordfører Mona Berger var på plass på Ranheim med både blomster og kongens fortjenestemedalje til Stig Winsnes lørdag. I midten, speaker Terje Walther. Foto: ranheimfotball.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det Stig Winsnes har bidratt med for trøndersk og norsk fotball generelt, og for Ranheim-fotballen spesielt, er ikke lett å sette ord på. 
  Men Trondheims varaordfører forsøkte likevel, da hun holdt tale til ære for Winsnes ute på kunstgressmatta.
  – Det er en stor ære for meg å få være med på å gjøre heder på et forbilde. Et samlingspunkt. En bjærebjelke i fotball- og idrettsmiljøet i Trondheim og Trøndelag gjennom flere tiår. Det er ikke mange forunt å ha et slikt levende engasjement som du har. Du har betydd svært mye for barne- og voksenidretten, ikke bare på Ranheim, men i hele bydelen vår, sa Berger i beskrivelsen av en ildsjel helt utenom det vanlige.

Mange roller

– «Når ting har en mening og man blir med i et fellesskap, så er det veldig inspirerende», har du selv sagt en gang. Du har beskrevet idretten som et bindeledd og et samlingspunkt i et lokalmiljø. Men det lokale idrettslaget er helt avhengig av ildsjeler og bidragsytere for å kunne være det gode bindeleddet. Det trengs sånne som deg, og Ranheim har vært heldig som har kunnet høste av ditt store engasjement gjennom så mange år.
  Du har hatt mange roller i Ranheim. Trener, spillerutvikler, trenerveileder, sportslig leder og sikkert enda fler. Du har jobbet og hatt tunge verv i Norges Fotballforbund og er i dag også æresmedlem av NFF Trøndelag. Du har vært landslagstrener for flere aldersbestemte lag, og bidratt år etter år med NFFs nasjonale utdannelse av trenere. Du har den unike kombinasjonen av sterk fotballfaglig innsikt og meget gode pedagogiske evner, fortsatte varaordføreren og la til:
  – Det er ganske imponerende hvor langt kunnskapene dine og dette sterke engasjementet har brakt deg og hvor mange baller du har hatt i luften. Og alt dette har du holdt på med samtidig med at du har hatt en krevende jobb som daglig leder på Familievernkontoret. 
  Du har alltid vært der, og alle med hjertet i Ranheim har et forhold til deg.

– Veldig stolt

Stig Winsnes sjøl var en stolt prismottaker.
  – Det er veldig hyggelig, og jeg er veldig stolt av å motta denne. Jeg begynte i 1981 som trener i aldersbestemt fotball, og jeg har ikke tenkt å gi meg, sa Winsnes over høyttaleren da han fikk prisen.

NFT gratulerer

Også Norsk Fotballtrenerforening stiller seg i rekken av gratulanter. Stig Winsnes har vært et trofast medlem av foreningen, og har bidratt i mange sammenhenger for NFT opp gjennom åra. 
  – Dette er først og fremst en pris til Stig selv, men som rollemodell og ideal, kan dette inspirere mange andre fotballtrenere i det daglige arbeidet rundt om i norsk fotball, sier daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening.
  – Stig har vært en tydelig og markant trenerskikkelse som sjelden har sett begrensninger, men heller muligheter i spillere, trenere, fotballmiljø og ikke minst i klubben i hans hjerte – Ranheim. Han skal ha mye av æren for at RIL har etablert seg som en del av norsk toppfotball.

Teddy Moen mener Stig Winsnes som mentor og veileder har satt mange og sterke spor etter seg i hjerter og sinn blant mange fotballtrenere. 
  – Som instruktør og veileder på en rekke kurs- og utdanningstilbud gjennom Norges Fotballforbund er han alltid engasjert og krevende på en konstruktiv måte. Hans ønske om å utvikle andre mennesker har fulgt ham på hele hans vei.
  – Selv om Stig nå har fått denne velfortjente heder, så håper vi fortsatt å se ham aktiv og til stede i norsk fotball fremover. Fotballtrenere som Stig Winsnes trenger vi mange flere av, understreker Teddy Moen.

I 2020 ble Stig Winsnes utnevnt til æresmedlem i NFF Trøndelag. 

hdrNFT GRATULERTE: Norsk Fotballtrenerforening var på plass med Reidar Schjei for å overbringe varme gratulasjoner til Stig Winsnes. Foto: Privat

-- annonse --