-- annonse --
Nyheter
SKJERPING: – Vi som foreldre må skjerpe oss, mener Kennet Andersson, en av heltene fra Sveriges bronselag i USA-VM i 1994. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I SVTs utgave av «Mesternes mester» gikk diskusjonen friskt blant deltakerne om elitesatsing for barn, og foreldrenes rolle.
  – Man skal deles opp og selekteres når man er 15 år, og kanskje enda yngre. Man skal spille med de beste og trene mer enn de som er dårligere, det er litt vel tidlig, mener hockeylegenden Peter Forsberg.
  – Jeg husker da jeg skulle spille i TV-pucken. Jeg dro og spilte fotball i en uke i stedet, og faren min sa til meg: Gjør det du synes er morsomt.
  Forsberg er en av Sveriges beste ishockeyspillere gjennom tidende, med over ti sesonger i NHL, han har vunnet Stanley Cup to ganger og har tre VM-titler og to OL-gull med det svenske landslaget.

Anklager foreldrene

En av heltene fra Sveriges bronselag i fotball-VM i USA i 1994, Kennet Andersson, gir foreldrene mye av skylda.
  – Det er foreldrene, det er vi som burde skjerpe oss. jeg er for at man innfører en form for utdanning for hvordan man oppfører seg på sidelinjen og i bilen til og fra kampen som foreldre, sier han i TV-sendingen.
  – Man kan ikke stå på den ene sidelinjen og instruere sine barn, mens treneren står på andre siden og sier noe annet, sier den tidligere toppspilleren.

Galskap

– Det er galskap. Det kreves at du skal trene tre-fire ganger i uka, og vil du gjøre andre ting får du ikke være med. Da kommer foreldrene og sier; Hvorfor han eller hun spille? De trener jo bare to ganger i uka.
  – Da er det helt plutselig urettferdig. Det er helt håpløst, etter min mening, sier håndballikonet Magnus Wislander.
  Også tidligere alpinist Pernilla Wiberg er kritisk til at må velge én idrett og satse på den så tidlig som mulig.
  – Spesielt i fotball og ishockey er det slik jeg har oppfattet det en utbredt oppfatning at man ikke kan drive med begge deler.
  – Jeg sier det slik: Man kan velge en idrett, men man trenger ikke å spesialisere seg tidlig, sier Wiberg i «Mästarnas mästare» på SVT, der debatten gikk livlig rundt bordet.

-- annonse --

Cron Job Starts