-- annonse --
Nyheter
EKSPERT: Professor Geir Jordet leder dybdeløpet om fotballmentalitet under Cupfinaleseminaret. Foto: NIH
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2017grønnmsymbolMange i fotballen er enige om at mentalitet ofte utgjør den avgjørende forskjellen på spillere som tar steget inn i de store ligaene og de som ikke klarer det. På samme måte virker forskjeller i mentalitet også å være grunnen til at noen lag henter fram sitt beste når de virkelig må, mens andre faller sammen nettopp da.

I dette dybdeløpet har Norges idrettshøgskole, ved Professor Geir Jordet, hentet noe av det ypperste av nasjonal og internasjonal ekspertise på fotballmentalitet til å presentere og diskutere nettopp disse avgjørende forskjellene i fotballspilleres tanker, følelser, mentale tilstander og kommunikasjon. Et spesielt fokus er på hvordan man som fotballtrener kan bli bedre til å trykke på de rette mentale knapper hos rett spiller, til rett tid.

Fra Nederland kommer Paul van Zwam, som er en av de mest anerkjente fotballpsykologene i Europa, med tung erfaring fra alle de store nederlandske toppklubbene, blant annet 10 år med både førstelag og ungdomsavdeling i Feyenoord Rotterdam. Han vil snakke om kjennetegn ved gode lag, og praktiske tips for utvikling og ledelse av disse.

Johan Fallby er en idrettspsykologisk rådgiver fra Sverige, men har jobbet fulltid i FC København de siste 3 år, hvorav det siste halvannet året kun for førstelaget hos Ståle Solbakken. Fallby har i tillegg vært i det Svenske fotballforbundet i 10 år, har skrevet en rekke bøker om psykologi og fotball og har nettopp gitt ut en guide til idrettsforeldre. Han vil fortelle om måten han jobber i FCK, samt gi tips til hva vi som fotballtrenere kan gjøre for å håndtere og bistå fotballforeldre.

Fra Norge stiller Trond Lunåshaug, mental trener for Sarpsborg 08. Trond har som den eneste i Norge i år vært fulltids mental trener i en fotballklubb, og han har primært jobbet med Sarpsborg 08 sitt A-lag. Han vil snakke om hva han har gjort med dette laget i år, og vise fram praktiske teknikker knyttet til et av hans spesialfelt – oppmerksomhetstrening.

I tillegg vil Geir Jordet introdusere og ramme inn dybdeløpet, samt presentere noe av sitt arbeid rundt fotballtreneren som mental trener og trening av persepsjon.

pdfSe hele programmet her

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --