-- annonse --
Nyheter
UNGE TRENERE: Jonas Munkvold og Thomas Broch Brantsæter er gjester hos Teddy Moen i tredje episode av NFTs podkast Fotballtreneren.
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

NFTpodkastLogoD0321Hva var det som gjorde at de valgte å gå trenerveien, utdanne seg i England og legge egen fotballkarriere på hylla? Hvordan ser hverdagen ut, hvor henter de kunnskap, hvem inspirerer dem, og hvordan ser de på bransjen de er en del av?

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere - av fotballtrenere. Og kan forhåpentligvis bli et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.
  De to første episoden kan du høre her:

Fag med fagfolk

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.
– Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier Teddy Moen, daglig leder i NFT.
Alle podkastene vil være en samtale mellom Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på 45-60 minutter.

Teddy Moen har nærmere 40 år bak seg som trener på alle nivåer. Dette har gitt ham unik kompetanse og et stort nettverk. Med dette utgangspunktet, er forutsetningene for en spennende og levende podkast som kan fotballtrenere inspirasjon og faglig påfyll, godt til stede.

Unge fotballtrenere – hvordan gå frem om man vil satse på en trenerkarriere?

Interessen for fotballtreneryrket er økende. Flere ungdommer ser trenerrollen som spennende, som et alternativ til å spille fotball selv og muligheten for å ha det som en karrierevei er blitt større.
  Hvordan må en tenke, planlegge og handle om man har ambisjoner om å bli en fremgangsrik fotballtrenere og gjøre dette til en levevei?

I en samtale med to unge og lovende fotballtrenere som har valgt å satse annerledes og ambisiøst for å ta stegene inn i en profesjonell fotballverden, prøver vi å bli kjent med hva som driver disse trenertalentene. To profesjonelle fotballtrenere  i utlandet. Hva har de gjort for å komme dit de er, hvor ønsker de å dra og hva slags råd har de til andre unge fotballspillere og trenere som ønsker å satse på trenerveien?
  Her er noen av spørsmålene samtalen i podkasten er spunnet rundt:

  • Hvor er du trener, hva slags type jobb er det, hvordan er klubben og hvordan er du blitt tatt imot?
  • Hvorfor ville du bli fotballtrener og hvor mye visste du om rollen som trener da du startet veien?
  • Hvorfor valgte du å gå i gang med akademiske studier om fotball og trenerrollen, og i utlandet?
  • Hvordan oppleves det å være profesjonell fotballtrener og hvordan ser fremtiden ut?
  • Om egenutvikling, dyktiggjøring og betydningen av Trenerforeningen og møteplasser?

Gjest 1: Thomas Broch Brantsæter

Thomas Broch Brantsæter (27) er fra Hosle i Bærum og har spilt aldersbestemt fotball i Øvrevoll Hosle IL (ØHIL), Stabæk, og A-lagsfotball for Røa. Startet som fotballtrener som 16 åring og har hatt trenerjobber i Træff, Skeid, Stabæk. Han er nå heltidsansatt på tredje året som akademitrener i FC Midtjylland i Danmark. Han innehar allerede UEFA A-lisens gjennom det danske fotballforbundet (DBU). Han har tatt en bachelor i «Science and Football» (Fotballvitenskap) ved Liverpool John Moores University i England. I studietiden hadde han praksis som analytiker på Liverpool FC sitt akademi i to år, samtidig som han var trener for klubbens U11 skolelag. På eget initiativ har han hatt praksis-perioder (internship) i Brentford, FC Midtjylland og i Videoton i Ungarn (da Henning Berg var hovedtrener). Vært et aktivt medlem av NFT siden 2009 og også bidratt med frivillighet for foreningen på studiereiser og Cupfinaleseminaret.

Gjest 2: Jonas Munkvold

Jonas Munkvold (26) er fra Vålerenga i Oslo og har spilt aldersbestemt fotball i VIF. Begynte trenergjerningen som 18 åring og etablerte sin egen blogg «Fotballdykket.com». Allerede utgikk flere e-bøker om fotballtrening og metodikk. Hatt en rekke trenerroller i Vålerenga, Raufoss og i England. Bor i the Midlands og er heltidsansatt som akademitrener i Notting Forest hvor han er hovedtrener på U13 laget. Han skal starte på sin UEFA A-lisens gjennom det engelske fotballforbundet (FA) denne høsten. Han har tatt en bachelor i «Football Studies» (Fotballstudier) ved Southampton Solent University i England. Mellom studier og treneroppdrag har han hatt praktikantopphold på Færøyene, i Sarpsborg 08 og Raufoss Fotball. Jonas har også fått plass på det prestisjetunge fotballstudiet «High performance football coaching» ved universitetet i Lisboa. Vært et aktivt medlem av NFT siden 2012 og også bidratt med frivillighet for foreningen på studiereiser og Cupfinaleseminaret.

  • Hør episoden; Møte med to unge og ambisisøse fotballtrenere. Med Thomas Broch Brantsæter og Jonas Munkveld her.
-- annonse --