-- annonse --
Nyheter
TØFFE TAK: Det var mange tøffe tak mellom Arsenal-manager Arsène Wenger og United-sjef Sir Alex Ferguson i ni-årsperioden mellom 1996 og 2005. Foto: NTB scanpix/Reuters
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I de ni årene mellom 1996 og 2005 ble det utvekslet mange tøffe ord og utkjempet mange harde kamper mellom to av de største managerpersonlighetene i engelsk fotball i moderne tid.
  Hensikten helliget til tider midlet for Ferguson og Wenger i utallige tittelkamper i denne perioden.

Rivaliseringen

Channel 5 har nå laget en times TV-dokumentar om rivaliseringen mellom de to managerne som har sittet overlegent lengst i sine managerstoler i Premier League-historiene.
  Dokumentaren The Feud sendes på Channel 5 kommende mandag.
  Over et dusin tidligere spillere, trenere og journalister er intervjuet i dokumentaren, supplert med klipp fra kampens hete så å si.
  – Det er spesielt at på taktikkmøtene før kampene mot Arsenal ble ballen sjelden nevnt, husker tidligere United-spiller Paul Scholes, som er intervjuet om de mange bisarre historiene knyttet til møtene mellom Manchester United og Arsenal under Fergusons og Wengers regjeringstid.

WengerFerguson3LEDERE: Få har pekt ut retningen for sine lag så tydelig og så lenge som Arsène Wenger og Sir Alex Ferguson for henholdsvis Arsenal og Manchester United. Foto: NTB scanpix/Reuters

Uforglemmelige oppgjør

I løpet av den omtalte ni-årsperioden var det mange uforglemmelige oppgjør mellom de to rivalene.
  Som da Arsenal vant ligaen på Old Trafford i 2002. Eller da United slo London-laget 6-1 i 2001.
  Fra 1996 til 2004 var det bare Arsenal eller Manchester United som vant Premier League. Det bidro ytterligere til å øke temperaturen på forholdet mellom klubbene, og i dokumentaren kommer det flere eksempler på at de to gentlemennene av noen managere mister besinnelsen og vel så det.

Nederlandsk paradoks

Så er det et slags paradoks at begge lags signaturprestasjoner i perioden; Uniteds treble og Arsenals ubeseirede sesong – bare ble mulig fordi to nederlendere bommet på hver sin straffe for hvert sitt lag i hver sin sesong mot sin argeste konkurrent:
  Dennis Bergkamp for Arsenal i 1999 og Ruud van Nistelrooy for United i 2003.
  Begge lagene hadde vunnet mer uten det andre. Men seirene ville ikke smakt på langt nær like godt.

 

WengerFerguson2VANT ALT: Fra 1996 til 2004 var det bare to vinnere i Premier League Arsène Wengers Arsenal og Sir Alex Fergusons Manchester United. Det medførte en helt spesiell rivalisering mellom de to. Foto: NTB scanpix/Reuters

-- annonse --