-- annonse --
Nyheter
FRITTALENDE: Sandes Ulf-trener Steffen Landro er ikke redd for å si hva han mener. Blant annet synes han trenere burde fått sparken oftere. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I et intervju med Stavanger Aftenblad, sier Landro:
  – På generell basis synes jeg at trenere burde fått sparken oftere. Jeg tror nok at jeg er den eneste treneren i Norge som mener det.
  Landro utdyper sitt utsagn på denne måten:
  – Om man ikke ser en positiv utvikling, så er det treneren sin jobb å starte prosesser som administrasjonen, laget og byen tror på. Veldig mange setter seg fast, og så dør interessen ut. Da mener jeg at klubben må velge en retning som gjør at interessen i byen og laget går opp igjen.

Drømmen om Brann

Utsagnet kommer i kjølvannet av at Brann erstattet Lars Arne Nilsen med Kåre Ingebrigtsen som trener på stadion, men Landro understreker at hans uttalelser om trenersparkinger ikke har noe med Brann å gjøre.
  – Lars Arne gjorde en fantastisk jobb. Snakk om å gå med hevet hode ut av stadionporten! Han har løftet Brann fra de dypeste daler til toppen av norsk fotball. Han er en fyr jeg ser opp til og beundrer for det han har fått til, sier Landro i intervjuet med Stavanger Aftenblad.

Han legger heller ikke skjul på at han som stril på sikt har en drøm om å trene Brann.
  – Brann er for meg som Manchester United er for Ole Gunnar Solskjær. Det er det høyeste jeg kan oppnå som fotballtrener, sier han.
  At det ble Kåre Ingebrigtsen og ikke Landro selv som overtok etter Lars Arne Nilsen i denne runden har han et rolig og avklart forhold til.
  – For det første har jeg prosjektet mitt her i Sandnes Ulf og trives veldig godt med det. Jeg er akkurat der jeg skal være, dette er et perfekt sted for utviklingen min. For det andre er ikke Fotball-Norge kommet dit at de er opptatt av å finne sultne, unge og suksessrike trenere. Vi trenger at noen unge får sjansen og oppnår suksess, så vil andre klubber følge etter.

Slipp de unge fram

Når det gjelder det siste poenget er Steffen Landro tydelig når han fortsetter:
  – Her i Norge snakker vi om at du må ha erfaringen og tyngden for å trene visse klubber. For meg er det helt gresk! Hvis du har erfaring, så har du kunnskap om hvordan du skal komme med unnskyldninger på hvorfor ting ikke fungerer, sier han.
  Landro sier han ikke tror på at det trengs så mye erfaring for å snu en trend. At den eneste måten å takle motgang på, er å snu det til medgang, gjennom å vinne fotballkamper. Han trekker fram klubber som KFUM Oslo, Grorud, Stjørdals-Blink og Øygarden i OBOS-ligaen som eksempler på lag med talentfulle trenere som har suksess.
  – Det er lag som egentlig ikke har noe der å gjøre. Det viser at den trenden Fotball-Norge er inne i nå, rett og slett er feil. Det er fremadstormende trenere som viser at de besitter en større kunnskap enn den eldre garden, sier Landro til Stavanger Aftenblad.

-- annonse --