-- annonse --
Nyheter
GOD STØTTESPILLER FOR NFT: PR-mann Ronny Geson Gunnarsson overrakte en NFT-topp til Jack Hemmestad som takk for det gode samarbeidet over mange år. Foto: PRIVAT
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Tidligere Viking-direktør Erik Forgaard overtar 1. oktober, og da går Hemmestad over i en 60 % prosjektstilling for en tre års periode.

- Ullevaal går nå inn i en ny fase i og med at Vålerenga flytter til nytt stadion fra 1. september. Da blir det tid og plass i kalenderen til andre typer arrangementer.

Godt samarbeid med Trenerforeningen

- Vi har utviklet et utmerket samarbeid med Trenerforeningen og deres arrangementer i forbindelse med landskamper og ikke minst cupfinalen. Cupfinaleseminaret er jo blitt en fantastisk møteplass for fotballtrenere på alle nivåer.

PR-mann i NFT, Ronny Geson Gunnarsson, kan ikke få fullrost Jack Hemmestad nok.

- Jack har gjort en fantastisk innsats for norsk fotball og vår nasjonalarena siden han kom inn i jobben på begynnelsen av 90 tallet. Mange av oss husker hvordan Ullevaal Stadion så ut i 1992. Anlegget har utviklet seg enormt. Nå skriver vi 2017 og Ullevaal Stadion er ett utrolig flott og moderne stadion og konferansesenter. Når jeg har gjester fra utlandet, forteller de meg hvor imponert over hva de ser av infrastruktur der.

På vegne av Trenerforeningen møtte Geson Jack Hemmestad sist uke for å takke han for innsatsen for norsk fotball og spesielt samarbeidet på Ullevaal Stadion.

- Hvilken hedersmann Jack er. NFT er han en stor takk skyldig for hvordan han har introdusert foreningen på Ullevaal opp gjennom årene. Det har vært en fornøyelse å samarbeide med han.

Om nasjonalanlegget

Nasjonalanlegget for fotball i Norge er eid av AS Ullevaal Stadion, som er et aksjeselskap heleid av Norges Fotballforbund (NFF). Driften av stadion utføres av AS Ullevaal Stadion (US) og datterselskapene Ullevaal Stadion Idrett AS (USI) og Ullevaal Business Class AS (som i disse dager skifter navn til Meet Ullevaal). Næringsområdet i den nordre og østre tribunen, pluss det som ligger nord og øst for stadionet, eies av Oslo Pensjonskasse, etter at de kjøpte det fra DNB Næringseiendom for ca. 1,1 milliard kroner i 2015.

Hemmestad var daglig Leder på UBC fra 1993 til 2000. Deretter var han daglig leder i IMG (International Management Group) i Norge fra 2000 til 2003 på Ullevaal og sponsor samarbeid med NFF. Fra 2003 og frem til i dag har han vært administrerende direktør Ullevaal Stadion selskapene (US og USI). Det kan nevnes at UBC har vært drevet selvstendig med egen daglig leder fra og med 2006.

Fremtiden til Ullevaal Stadion

- Alt ligger til rette for en spennende utvikling av vårt nasjonalanlegg. Fra å være et lite VIP-konsept (UBC) i 1992, er det nå blitt Norges største. Gjennom 90-tallet utviklet vi også bruken av våre fasiliteter for tilrettelegging av kurs og konferanser og er i dag et av de største kurs - og konferansesentrene i Norge.

Hemmestad forteller at man i 1999 bygget ut 30 vindus-losjer som alle ble utsolgt på fire års kontrakter. I dag er det en meget viktig del av NFFs sponsor produkt. - Ullevaal er selve hjertet i sponsor-konseptene for Fotballforbundets partnere.

Han forteller at man i 2010 fikk etablert et samarbeid med Vital Eiendom (i dag DNB Eiendom) som etablerte et hotell med bro inn til UBC slik at man sto for all kursvirksomhet og hotellet (Thon Hotell Ullevaal Stadion) kun overnattinger. - Sistnevnte var avgjørende for den suksess vi har hatt frem til i dag. Alternativet hadde vært en konkurrent som ville ødelagt for hverandre.

Suksess tross sportslig tilbakegang

- På tross av dårlige sportslige resultater for herrelandslaget de siste 16 årene har vi ufortrødent satset på videreutvikling av Ullevaal Stadion som en spennende destinasjon. Ikke minst for næringslivet, og Ullevaal fremstår i dag som et topp moderne stadion! Riktig nok ikke størrelse, men i infrastruktur og fasiliteter som faktisk slår de fleste stadionanlegg i Europa.

Hemmestad viser til at man de siste 15 årene har tjent gode penger på hele næringskjedet dvs. VIP- konseptet, kurs-konseptet og utleie av næringslokaler til både butikker, skoler og næring. Samtlige av selskapets 50.000 m2 har vært 100% utleid de siste årene. - Samlet sett omsetter datterselskapene for ca. 200 mill. og leverer et resultat før skatt på nærmere 20 mill.

Jack Hemmestad mener at det er en stor styrke for norsk idrett at man har lykkes med å samle idretten på Ullevaal. – I den forbindelse må jeg trekke inn samarbeidet med Kulturdepartementet som har bidratt med idrettslige investeringsmidler for utbyggingen av Ullevaal Stadion. Ikke minst Tribune Vest som vi bygget ut i 2014 og som nå gjør at Ullevaal fremstår som en komplett arena. Vi styrer selv det digitale bildet utenfor og inne på stadion og som gir et kraftig bilde og kommersiell verdi overfor de ca. 200.000 besøkende som ukentlig frekventerer på Ullevaal stadion.

Fotballmuseet – gjenåpning?

Hemmestad er lei seg for at FOTBALLMUSEET som ble åpnet i 2002, dessverre ble nedlagt grunnet for dårlig inntjening. Han håper virkelig at NFF vil revurdere denne beslutningen. - Vi trenger et opplevelsessenter på stadion med bred prestasjon av fotball historien artikler, gjenstander og daglige omvisninger for klubber, skole klasser, studenter, turister m.fl. Det savner jeg og mange miljøer.

Jack Hemmestad er naturlig nok fotballinteressert og følger med på det som rører seg i topp og bredde. - Mitt håp er at A-landslaget med Lars Lagerbaeck i spissen skal bidra til ytterligere «løft» ved å kvalifisere oss til neste EM i fotball. Dette ville gitt hele fotball-Norge en vitamininnsprøyting som vi trenger og har tro på!

Det har vært mange høydepunkter på Ullevaal Stadion i Jack Hemmestad sin tid som sjef. Men en kamp trekker han frem som kanskje det han husker best.

- Brasil kampen i 1997 da Norge vant 4 – 2, og vi hadde dansende brasilianere både inne på banen og i hele UBC-området.  Jeg tror de fleste VIP-ene satte både mat og kaffe i halsen ved denne opplevelsen! I tillegg ble det en fantastisk kamp og ett meget sterkt resultat.

Les historien om Ullevaal Stadion.

Les egen sak i VG om planene for fremtiden på Ullevaal Stadion.

-- annonse --