-- annonse --
Nyheter
I DET BLÅ: Når det kan bli oppstart for breddefotballen. er fortsatt i det blå. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Aftenposten skriver at Helsedepartementet ikke ønsker å møte Norges Fotballforbund før det planlagte møtet 10. august.  
  I svaret til NFF fra seniorrådgiver i avdeling for kommunale helse- og omsorgstjenester i Helsedirektoratet, Kristin Skullerud, heter det:
  «Det vises til brev fra Norges Fotballforbund fra 08.07.20 med forespørsel om snarlig møte angående åpning av breddeidrett generelt og ønske om å fremskynde planlagt møte med Kulturdepartementet 10. august. Fra Helsedirektoratets side ønsker vi å opprettholde møtet som planlagt og det er fra vår side ikke behov for å sette opp et nytt møte før denne datoen.» 

Skuffet

– Vi hadde håpet og trodd at vi kunne fått et møte for å få forutsigbarhet for oss, så det er klart at det er skuffende at det ikke oppleves som aktuelt. Samtidig så tenker vi at de stoler på at vi har gjort jobben rundt smittevern hele veien på en forsvarlig og god måte, slik at de ikke trenger å gå inn og være med å påvirke hvordan vi legger opp godt smittevern, sier direktør for utvikling og aktivitet i NFF, Alf Hansen, til Aftenposten.
  Samtidig tolker han signalene som at myndighetene er fornøyd med smittevernprotokollen NFF har utarbeidet for breddefotballen. Derfor er håpet også at. møtet 10. august munner ut i en konkret plan for gjenåpning av breddefotballen, ikke bare prat.
  – For oss er det viktig at de vurderer NFFs jobb før møtet 10. august, og at den anses som forsvarlig og god. Når de skal begynne å gjøre tilpasninger i den enmetersregelen, må idretten være er en naturlig del av den åpningen, sier Hansen til Aftenposten. 

Statsministeren må rydde opp

I en kronikk i VG skriver fotballpappa og fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, at statsministeren nå må rydde opp i fotballrotet.
  – Kultur- og idrettsminister Abid Raja er sendt ut på en umulig turné for å forklare forbudet mot fotball til breddefotballklubbene i landet. Men nå bør Statsministeren ta ansvar, innleder Sandvik, før han fortsetter:
  «Kulturministeren er blitt så tynnkledd for argumenter, at han nærmer seg underbuksene HC Andersens berømte keiser spradet rundt i. Fortsetter dette vil Raja ende opp som den mest kjente streakeren i norsk breddefotballs historie.
  Etter at Helsedirektoratets Fung.ass Nakstad erklærte at de ikke frykter smittefare ved å spille fotball, hverken for gammel eller ung, har embedsverk og politisk ledelse rotet seg inn i uforklarlige forklaringsmodeller for hvorfor det er viktig å opprettholde forbudet mot fotball.
  En trygg arena for smitte må altså holdes stengt, slik at vi alle kan sitte skulder ved skulder på bussen, fly til Spania, svinge seidelen mens vil skråler til fotballkamper på Kontraskjæret eller bade sammen i Frognerbadet. Forklaringen er at samfunnet må åpnes gradvis.
  Vi skal altså holde en trygg arena stengt, mens vi åpner stadig flere av de utrygge områdene, slik at de samme ungdommene kan oppsøke badeplasser og festområder for å ta seg en øl isteden for å spille fotball. Forbudet mot fotball øker smittefaren.»

Avslutningsvis skriver Sandvik:
  «Først og fremst er det viktig at regjeringen og helsemyndighetene ikke roter bort nødvendig autoritet om eller når det kommer nye runder med smitte. Vi trenger dere da. Derfor, kjære Statsminister, du har ryddet opp i verre rot i regjeringen enn dette. Nå trengs du igjen på banen. Før det er for sent.»

-- annonse --