-- annonse --
Nyheter
VIKTIG SAMARBEID: Styreleder Cecilie Øyen og daglig leder Runar Vinjevoll fra Hønefoss BK er fornøyd med avtalen med NFF Buskerud. Styreleder Bjørge Kleppe og Øivind Nilsen ser fram til en opptrapping av samarbeidet med HBK. Foto: NFF Buskerud
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Målet med den nye avtalen er å styrke jentesatsingen i kretsen, både når det gjelder både klubb-, trener- og ikke minst spillerutviklingen i Buskerud. Avtalen bidrar også til at HBK endelig kan realisere kretsens første utviklingssjef for jenter/kvinner.
  Kostnadene til deler av denne stillingen dekkes av NFF Buskerud sammen med Toppfotball Kvinner. 
  - Jenter i fotballen er i sterk utvikling, og ressursen som utviklingssjef skal bidra en viktig opptrapping av jentesatsingen, forteller Øivind Nilsen, daglig leder i NFF Buskerud til NFF Buskeruds hjemmeside.

Tenker helhet

– Det unike ved avtalen er at vi tenker helhetlig rundt utviklingen for jenter i kretsen. Det handler om å videreutvikle gode klubbmiljøer og å synliggjøre forbildene. Det handler om å utvikle gode trenere i hele kretsen, og ikke minst flere arenaer for god spillerutvikling. Denne avtalen bidrar til at målet om like muligheter er nærmere. Jeg er overbevist om at denne samarbeidsavtalen med HBK vil videreutvikle og bygge et sterkere fundament for spillerutviklingen for jenter i Buskerud, og dette vil gi en «vinn-vinn» effekt for alle, fortsetter Nilsen.

Utviklingssjef på plass

Mona Elisabeth Mossing (53) kom 1. oktober på plass som utviklingssjef for jenter/kvinner i Hønefoss BK, og hun vil ha ansvaret for den daglige oppfølgingen av prosjektet, sammen med kretsen. 
  – Det å være med på reisen videre i en klubb som satser på jentene er noe jeg gleder meg til. Med kretsen som sparringpartnere kan vi få til mye bra for jentene fremover, sier Mossing.

Samarbeidsavtalen innebærer blant annet at:

  • Utviklingssjefen sikrer at Hønefoss fortsatt kan bygge et sterkere fundament som et kraftsenter for jenter i Buskerud. Dette vil være en fordel for spillere i alle tre soner.
  • Utviklingssjefen overtar soneansvaret i Ringerike og det blir en sterkere knytning til HBK som klubb.
  • Hønefoss BK Kvinner skal bidra som forbilder for unge jenter i Buskerud. Spillerne deltar på Jentefotballens dag og andre klubbtiltak i kretsen i løpet av året.
  • Hønefoss BK tar et tydeligere ansvar for trenerutviklingen for klubbene på Ringerike.
-- annonse --