-- annonse --
Nyheter
NYTT HEFTE: NFF er ute med et eget hefte med tips og råd til barnefotballtrenere med tanke på keeperrollen i barnefotballen. Målgruppa er spillere 6-8 år.
Gjest
Fotballtreneren

– Vi håper dette heftet kan gi trenere i barnefotballen noen ideer om hvordan de skal ta med keeperne i hele spillet, og at «Leikbatteriet» kan gi inspirasjon til lekbetonte aktiviteter for hele laget, med konkurranseelementer og glede. Disse aktivitetene passer godt for alle spillere, sier fagansvarlig for keeperutvikling i NFF, Jan Erik Stinessen til fotball.no.

«Barnefotballkeeperen – hvordan ta med seg spillets idé i treninga og kampen» er et hefte som ikke minst setter fokus på at keeperrollen virkelig har endret seg – fra målmann til keeperspiller. Heller ikke i barnefotballen er keeperen lenger bare en spiller som skal stoppe skudd, men være en viktig del av laget som spiller, både med og uten ballen – angrepsspiller like mye som forsvarsspiller.

Som det heter i innledningen til heftet: 
«Keeperen har en sentral rolle på laget. At keeperen får øve på spill - og kampdimensjonen – forsvar har vi tradisjon for.
  Keeperrollen har endret seg radikalt med «den nye» tilbakespillreglen. Keeperen er like mye en utespiller i angrep. Derfor må vi også endre treningsinnholdet for keeperen og laget. Først da får vi den ekstra utespilleren på laget. Det lønner seg alltid.»

Heftet er gratis og kan lastes ned som pdf via fotball.no.

  • Les egen omtale av det nye heftet i Fotballtreneren nr. 3/2019, som kommer midt i november.
  • Les hele saken og last ned heftet på fotball.no
-- annonse --