-- annonse --
Nyheter
STOR DELEGASJON: 65 representanter fra NFF Trøndelag var i helgen på kompetansetur til Liverpool. På programmet stod blant annet besøk til den den engelske kvalitetsklubben MSB Woolton. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Med på turen var ansatte og styret i NFF, samt representanter ra de 24 kvalitetsklubbene i kretsen. Totalt var 65 personer med på turen, som hadde et tettpakket fagprogram i tre dager til ende.

Viktige klubber

– Våre 24 kvalitetsklubber er veldig viktige for oss. De utgjør nesten 40 prosent av barne- og ungdomsfotballaktiviteten i vår krets og er lokomotivene på mange av våre utviklingsområder, sier klubbutvikler Tommy Bang-Larssen NFF Trøndelag om bakgrunnen for turen.
  Han nøler ikke med å karakterisere turen som svært vellykket, noe også tilbakemeldingen fra deltakerne understreker.
  – En tur som dette anerkjenner den gode jobben som gjøres i kvalitetsklubbene og bringer klubbene tettere sammen. Administrasjonen og styret blir bedre kjent med klubbene – og motsatt. Det er kjempeviktig for at vi som krets skal utvikle oss videre og bli enda bedre, fremholder Bang-Larssen.

Økt motivasjon

Han påpeker videre at en kompetansetur med ei så stor gruppe krever god planlegging, og er glad for at gjennomføringen gikk bra, med godt faglig og sosialt utbytte.
  – Det har vært en fryd å være reiseleder for denne gjengen, uttaler han.
  – Jeg er overbevist om at klubbene reiser hjem med økt motivasjon for å stå på videre. Alle klubber har nok sett at de er dyktige på mye, men må forbedre seg på andre områder.

Engelsk kvalitetsklubb

I tillegg til at kvalitetsklubbene fra Kolvereid i nord til Alvdal i sør i en langstrakt krets som NFF Trøndelag delte sine erfaringer så langt, spente det faglige programmet over et bredt spekter – knyttet til satsingsområdene i NFFs handlingsplan; jenter, spillerutvikling og kvalitetsklubb. I tillegg ble NFF Trøndelags satsing på dommere også spesielt berørt.
  Dessuten var mye av søndagen satt av til en presentasjon av FAs Kvalitetsklubbkonsept – FA Charter Standard, inkludert et besøk til MSB Woolton i Liverpool, der deltakerne fikk følge yrende liv med Sunday Football kamper for yngre lag. MSB Woolton er en av Englands ti største kvalitetsklubber med 105 lag.

Liverpool3KUMMERLIG: Kummerlige forhold, med container-klubbhus uten garderober og toalett, men desto større aktivitet for kvalitetsklubben FC Woolton i utkanten av Liverpool. Styreleder Dave Woods og trener Colin Windrow forteller om virksomheten. Foto: Ivar Thoresen

Liverpool3FULL GASS: Humpete baner med både oppover- og nedoverbakker la ingen demper på dedikert og helhjertet fotballaktivitet hos MSB Woolton. Foto: Ivar Thoresen

-- annonse --