-- annonse --
Nyheter
SLÅR ALARM: Leder Tore-Christian Gjelsvik i NFF Hordaland og de 17 andre fotballkretslederne i hele landet har sendt et åpent brev til regjeringen med krav om gjenåpning av breddefotballen fra 1. august. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Det er ikke argumenter for å ikke sette i gang. Vi opplever at folk er frustrerte, fordi de ikke forstår hvorfor de ikke får starte. Vi er en samlet gruppe som ikke forstår hvorfor vi ikke får lov, sier Tore-Christian Gjelsvik, kretsleder i NFF Hordaland til TV 2.
  – Dette er et rop om hjelp og et rop om forståelse. Vi er nødt til å gjøre dette her for å legge press på regjeringen, fortsetter Gjelsvik.
  Han og hans 17 kretslederkolleger frykter store frafall i breddeidretten blant spillere, foreldre og frivillige om ikke breddefotballen kommer i gang senest 1. august.

Det er krise

– Vi har et sterkt engasjement for samfunnet, idretten og folkehelsen, og føler nå at vi har en regjering som ikke ser konsekvensen av ikke å slippe til den siste delen av norsk fotball.
  – Vi representerer frivilligheten i grasroten i fotballen og vi kan ikke ta sommerferie. Alt henger sammen med alt, topp og bredde, barne- og ungdomsfotballen og de som ikke får spille nå, voksenfotballen. Uten det ene taper det andre. Vi taper fysisk aktivitet, frivillighet, engasjement og folkehelse. Derfor må vi ha med resten av bredden OG DET HASTER, skrive kretslederne og fortsetter:
  – Uten fullkontakttrening fra senest 1. august, kan vi gå glipp av årets fotballsesong. Det høres kanskje ut som krisemaksimering når vi tidlig i juli sier at tiden er i ferd med å renne ut, MEN den er det. Det er krise!

Hele brevet

Her er hele brevet fra de 18 kretslederne i NFF til regjeringen:

«Vi er 18 kretsledere i Norges Fotballforbund som ber innstendig om at det åpnes for resten av norsk fotball fra 1. august.  

Vi har et sterkt engasjement for samfunnet, idretten og folkehelsen, og føler nå at vi har en regjering som ikke ser konsekvensen av ikke å slippe til den siste delen av norsk fotball. 

Det er prisverdig at dere har åpnet for normal trening og at vi har fått en dato for kampstart i barne- og ungdomsfotballen.  Dette er svært viktig for å begrense frafallet, opprettholde rekrutteringen og for folkehelsen i et langsiktig perspektiv.

Vi representerer frivilligheten i grasroten i fotballen og vi kan ikke ta sommerferie. Alt henger sammen med alt, topp og bredde, barne- og ungdomsfotballen og de som ikke får spille nå, voksenfotballen. Uten det ene taper det andre. Vi taper fysisk aktivitet, frivillighet, engasjement og folkehelse. Derfor må vi ha med resten av bredden OG DET HASTER.

Uten fullkontakttrening fra senest 1. august, kan vi gå glipp av årets fotballsesong. Det høres kanskje ut som krisemaksimering når vi tidlig i juli sier at tiden er i ferd med å renne ut, MEN den er det. Det er krise!

Kampstart i september vil medføre at mange av kretsene ikke vil ha mulighet til å gjennomføre en høstsesong. I landet vi bor vil det mange steder ikke være mulig å spille fotballkamper sent på høsten. I tillegg møter vi utfordringer rundt banekapasitet, anlegg uten undervarme og flomlys for å nevne noe.

Når det kommer til smittevern har våre klubber vært imponerende gode til å etterleve dette, og vi er av den klare oppfatning at smittevernet best ivaretas gjennom organisert aktivitet. Vi ser med bekymring at stadig flere spiller uorganisert fotball med fullkontakt ute på løkka uten at vi kan kontrollere det.

Det er vanskelig å forstå og forklare til våre medlemmer hvorfor de ikke kan spille fotball, når samfunnet er åpnet på så mange andre områder. De samme folkene kan reise rundt om i Norge og Europa, ta seg en fest på byen og stå tett på bussen. De kan ikke trene som normalt på en 7000 m2 fotballbane, noe helsemyndighetene har beskrevet som uten smitterisiko.

Kretslederne i Norges Fotballforbund ber innstendig om at regjeringen gir oss tillatelse til å drive vår idrett som normalt, snarest mulig og senest 1. august. Dette vil gjør det mulig for våre seniorspillere å gjennomføre høstsesongen. Vi lover å gjøre vårt for at smittevernet blir ivaretatt. 

Håper å høre fra dere snarest mulig, vi har ingen tid å miste.

Med hilsen fra grasroten i norsk fotball.»

Kretsledere

 • Arne Marthinsen, NFF Agder
 • Gro Langdalen, NFF Akershus
 • Bjørge Kleppe, NFF Buskerud
 • Torkjell Johnsen, NFF Finnmark
 • Tore-Christian Gjelsvik, NFF Hordaland
 • Marianne Flaaten, NFF Hålogaland
 • Ane Guro Skaare-Rekdal, NFF Indre Østland
 • Ernst Pedersen, NFF Nordland
 • Evy Austad, NFF Nordmøre og Romsdal
 • Kari Margrethe Hove, NFF Oslo
 • Helge Jørgensen, NFF Rogaland
 • Robert Endestad, NFF Sogn og Fjordane
 • Lena Charlotte Pedersen, NFF Sunnmøre
 • Terje Kili, NFF Telemark
 • Ronald Martinsen, NFF Troms
 • Are Bergquist, NFF Trøndelag
 • Torleiv Sandvik, NFF Vestfold
 • Jorunn Marie Frydenlund, NFF Østfold
-- annonse --