-- annonse --
Nyheter
GJESTFRIHET: NFT blir alltid godt mottatt hos Accrington Stanley. Her fra et tidligere besøk på en hjemmekamp i forbindelse med en av NFTs trenerturer til England. Foto: Reidar Schjei/Ivar Thoresen
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Denne sesongen har det meste gått på skinner for «vår» klubb. Accrington Stanley ligger sensasjonelt på anderplass i League One (nivå 3), med 12 poeng på seks kamper.
  Og lørdag er det toppkamp borte mot en annen gammel storhet, Sunderland – som leder serien på bedre målforskjell enn Stanley.

Nå er årets serie så jevn at vi må skynde oss og nyte øyeblikket. Accgrington Stanley, som i mange år tilhørte lavere divisjoner rykket opp til League One for tre sesonger siden og ser nå ut til å ha stabilisert seg på dette nivået. Dette skyldes kontinuitet i managerjobben hvor John Coleman nå er inne sin 22. andre sesong med klubben.

Sámiid Ædnan

Det ikke alle vet er at klubbens supportergruppe har hentet litt magi fra Norge og Finnmark for å støtte sine spillere på banen. Kampsangen som runger ut over Wham stadion er nemlig den gamle Grand Prix-sangen til Sverre Kjelsberg og Mattis Hætta fra 1980 – Sámiid Ædnan.

Nyoppusset Wham Stadion

I takt med sportslige fremganger er også hjemmebanen Wham Stadium renovert stadion siden sist NFT var her. Men «the old moments» sitter fortsatt i veggene. 
  Det er ikke til å legge skjul på at man når man ser disse bildene lengter seg tilbake til klubben som vi fra starten nevnte som opplevelsen av The Real football. Hvor ballen ofte forsvant over de lave tribunene, med lange «Flo-pasninger» og «knokkel»-taklinger som utløste stor stemning på tribunene, som fortsatt rommer 5 000 tilskuere.

WhamStadiumRENOVERT: Wham Stadium er pusset opp siden NFT var her sist. Foto: accringtonstanley.co.uk

Klubbens historie

Accrington Stanley holder til i byen Accrington i Lancashire, rundt 45 minutters kjøretur nord fra Manchester, midt mellom Burnley og Blackburn.
  Klubbens hjemmebane er Crown Ground, nå med sponsornavnet Wham Stadium. 

-- annonse --