-- annonse --
Nyheter
FEIRING: Etter 2-0-seier over Yeovil tirsdag kveld kunne Accringtin Stanley slippe opprykksjubelen løs på Wham stadium. Foto: NTB scanpix/Reuters
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Accrington FC var en av de 12 klubbene som var med på å stifte The Football League i 1888, og det er klubbens lange og rike historie som danner litt av bakteppet for relasjonen mellom den engelske klubben og NFT.
  Som Trenerforeningens medlemmer vil vite, kan vår daglige leder Teddy Moen sin fotballhistorie bedre enn de aller fleste, og ikke minst besitter han enorm kunnskap om den moderne fotballens tilblivelse og utvikling, fra spillet ble formelt organisert i ligaer i England på slutten av 1800-tallet og fram til vår tid.

Mange besøk

Teddy har derfor bygd opp en unik relasjon med Accrington Stanley gjennom mange år, og gjentatte ganger de siste åra har norske fotballtrenere tatt turen til intime Wham stadium i Accrington, en liten times kjøretur fra Manchester i retning Blackburn, for å se ligafotball på nivå fire som Stanleys hedersgjester. Et besøk hos Accrington Stanley har vært et mer eller mindre fast innslag på trenerturene til England.
Senest i vinter var en gruppe trenere fra Alvdal ringside da Accrington Stanley tok en sterk hjemmeseier, ved å snu 0-1 til 2-1 mot Stevenage.
I fjor vinter var nærmere 20 trenere fra hele Norge med da Teddy Moen tok gruppen med på det klassiske oppgjøret mot Notts County – en av de andre 11 klubbene som var med på å stifte liagen i sin tid.
  – Vi hadde en fantastisk dag i en unik klubb med stort hjerte, fortalte nestor i NFT og en svoren fan av Stanley, Reidar Schjei etter det besøket. 

Historisk opprykk

Klubbens tradisjonsrike historie til tross, Accrington Stanley har slitt en strevsom tilværelse langt nede i det engelske ligasystemet i en mannsalder.
  Stanley spilte i det som var 3. divisjon eller 3. divisjon nord fra 1921 til 1960. I 1960 forsvant klubben helt fra ligasystemet på grunn av økonomiske vanskeligheter.
  Den nåværende klubben ble stiftet i 1968, og fra 1970 var de på plass i en lokal amatørliga. Etter 44 år med noen oppturer, men mest nedturer, kvalifiserte Stanley seg endelig for The Football League igjen – og League Two – fra 2006.
  Den store oppturen har deretter latt vente på seg. Helt til nå – hvor de for første gang i historien har rykket opp til tredje nivå i engelsk fotball.
  – Dette er massivt. Det blir mye følelser. Vi har alle jobbet så hardt og fått denne belønningen, sa en tydelig rørt manager John Coleman etter at to scoringer av Billy Kee sikret 2-0-seier over Yeovil og samtidig trygget opprykket til League One fra neste sesong.
  Og det med ligaens aller laveste budsjett.

 

AccringtonDraktKAMPSPONSOR: Som kampsponsor for Accrington Stanley fikk NFT tildelt klubbens trøye signert av alle spillerne under League 2-kampen mot Notts County vinteren 2017. Leder i NFT, Elin Nicolaisen, daglig leder, Teddy Moen og Arne Granrud fra Alvdal IL fikk overrakt denne i pausen på gressmatten. Det ble besluttet at drakten skulle gå til Alvdal, som hadde med de fleste trenerne på turen. Foto: Accrington Stanley

-- annonse --

Cron Job Starts