-- annonse --
Nyheter
WEBINAR: Fenomenet Erling Braut Haaland er temaet når NFT arrangerer sitt første webinar, mandag 15. juni. Haalands barne- og ungdomstrener Alf Ingve Berntsen forteller om den utrolige reisen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Alf Ingve Berntsen var trener for Erling Braut Haaland og nærmere 40 andre gutter (og noen jenter!) på Bryne fra de var 7 år til de ble 16 år (2006-2015). Sammen med daglig leder Teddy Moen i NFT vil fagmannen Berntsen presentere en rekke av de strategiene og virkemidlene som han mener har bidratt til å skape fenomenet Haaland.
  Webinaret arrangeres mandag 15. juni kl. 19.00-21.00. Det er åpent for alle, men medlemmer i NFT får rabattert pris på deltakelse.

Samtale, refleksjon og spørsmål

Med utgangspunkt i Erling Braut Haaland og det treningsregimet han var en del av i Bryne, vil Alf Ingve Berntsen dele sin filosofi og læringsmetodikk, diskutere miljøets betydning for barn og unge, viktigheten av å tenke helhet og restitusjon samt forsterke viktigheten av de riktige referansene om man skal utvikle talenter. 
  Det er naturlig at han forteller om mer om Erling sin vekst, modning og fotballutvikling, sett opp mot trenerens forventing og plan. Vil det være mulig å gjenskape et tilsvarende miljø andre steder i Norge og forvente at flere spillere av Haaland sitt format ville komme ut av dette? Eller er han først og fremt et natur-talent som ville komme frem uavhengig av miljøet?  
  På slutten blir det også åpnet for spørsmål fra deltakerne.

Få kjenner Haaland bedre

I 10 år var Berntsen treneren til Erling Braut Haaland, så ingen har bedre forutsetninger til å snakke om hans vei mot europeisk toppfotball. Den nysgjerrige UEFA A-lisenstreneren og læreren med snart 25 års lærererfaring fra Bryne videregående skole valgte en litt annerledes vei sammen med Arne Tjåland og Espen Undheim, da de fikk anledning til å lede kullet med 7-åringene i Bryne FK vinteren 2006. Ut av prosjektet kom Haaland, en rekke aldersbestemte landslagsspillere og ikke minst en sammensveiset kameratgjeng med gode verdier.
  I bunnen for alt har ligget; Flest mulig, lengst mulig, best mulig.

Startet og sluttet med 40

De startet med 40 spillere i 2006. Da samme gjengen utgjorde Bryne G16 i 2005 spilte fortsatt alle 40 fotball, eller hadde glede av fotballen på annet vis.
  Av de 40 var i tillegg fem blitt landslagsspillere, to deltok på samling for utfordrergruppe til landslag, tre kom inn på Statoil-akademiet, ti spilte på kretslag, og laget vant de fleste eliteturneringer.
  Hva var det som gjorde at de lyktes bedre enn de fleste med sitt opplegg? På alle fronter. Dette vil Berntsen dele når han snakker på det første offisielle webinaret i NFT-regi.
  – Nummer 1 og nummer 40 er like viktige, har vært et motto for Berntsen og trenerkollegene.

Perfekt anledning

Daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening at foreningen framover ønsker å utnytte mulighetene de digitale plattformene gir, ikke minst med tanke på ulike impuls- og etterutdanningstiltak.
  – Vi arbeider med å utvikle en strategi for vår fremtidige online virksomhet, og vi ser spennende muligheter for kunnskapsformidling og erfaringsutvikling til fotballtrenere, når vi nå velger å prøve webinarformen for aller første gang, sier Moen.

Meld deg på nå

Påmeldingen til webinaret er åpnet, så meld deg på med det samme.
  Pris for deltakelse:

  • Kr 150,- for NFT-medlemmer
  • Kr 200,- for ikke-medlemmer

Påmeldingsfristen er mandag 15. juni kl. 18.30.

 

BryneBerntsenBRA GJENG: Alf Ingve Berntsen (foran) holdt sammen med medtrenerne Arne Tjåland og Espen Undheim denne Bryne-gjengen, med blant andre Erling Braut Haaland, sammen om fotballen gjennom hele oppveksten. Det ga resultater. Foto: Ivar Thoresen

 

-- annonse --