-- annonse --
Nyheter
GIR SEG: Nils Lexerød gir seg som landslagstrener for J19-landslaget, og får nye utfordringer i NFFs eliteavdeling. Foto: NTB scanpix
Gjest
Fotballtreneren

 

Fotball.no skriver at Lexerød før EM i Skottland (der Norge ble utslått etter 3-3 mot Frankrike i siste kamp i innledningsrunden mandag) ga beskjed om at han ønsker nye utfordringer. Han fortsetter i NFFs eliteavdeling, mens U23-landslagstrener Alexander Straus overtar ansvaret for det nye J19-landslaget, som møtes første gang i august.

Riktig tidspunkt

– Jeg bestemte meg tidligere i år for at det riktige tidspunktet for å overlate ansvaret for J19-landslaget til andre er nå. Dersom vi hadde kvalifisert oss til U20-VM vil jeg ha jobbet videre med det laget, men når det ikke skjedde er dette er det rette tidspunktet for å la Alexander Straus overta. Det gir ham mulighet til å forme støtteapparatet, tropp og laget fra starten av, sier Lexerød til fotball.no

Fem gode år

Den avtroppende landslagstreneren føyer til:
  – Jeg har hatt fem gode år med som landslagstrener for J19, der de sportslige høydepunktene har vært fire EM sluttspill. Jeg har hatt fem ulike lag, som alle har hatt sine særpreg, og jeg har fått jobbe med noen fantastiske spillergrupper med veldig mange spennende og gode spillere. Jeg har også vært heldig å ha med meg dyktige og dedikerte folk i støtteapparatet hele veien som jeg har lært mye av. Jeg vil også fremheve og takke trenerne i klubbene for et tett og godt samarbeid. Det er et av de viktigste konkurransefortrinnene vi har i Norge.

Kvalitet og dedikasjon

Elitedirektør Lise Klaveness skryter av den jobben Lexerød har gjort.
  – Nils Lexerød har løst oppgaven som landslagssjef for J19 med stor kvalitet og dedikasjon i en årrekke. For noen måneder siden ga han oss tilbakemelding om at han ønsket nye utfordringer. Det var ryddige runder og vi er glade for at vi får beholde Nils i eliteavdelingen. Det blir dessuten spennende å se hva Alexander Straus kan få til med nytt J19-lag. At spillere i dette alderssegmentet får internasjonal matching og mesterskapserfaring er særdeles viktig i deres utvikling som toppspillere. Straus er en meget dyktig og engasjert trener som brenner for oppgaven, sier Klaveness til fotball.no.

-- annonse --