-- annonse --
Nyheter
SAMFUNN: Lars Lagerbäck snakker om den nordiske samfunnsstrukturen. Foto: DIGITALSPORT
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

– Noe jeg tror er et stort dilemma, og som jeg gjerne vil diskutere mer, er at vi må stille krav når ungdommene kommer inn i en elitesatsing som 14-15-16-åringer. Vi er altfor snille, sier svensken til adressa.no
  – Vi stiller ikke krav på samme måte, hverken i skolen eller på andre områder. Det gjelder også i fotballen, sier Lagerbäck som legger til at dette er ikke bare et norsk dilemma men gjelder for alle de nordiske landene.
Vi gjør oppmerksom på at hele artikkelen kan leses på linken til adressa.no til slutt i denne arikkelen.

• Les også relatert arikkel "Klar tale til unge spillere"  fra sportssjef Stig Inge Bjørnebye i RBK på fotballtreneren.no
  – Hvis en spiller på 16-, 17-, 18 år bare vil komme til Lerkendal hvis han får garanti om at han spiller fast, da bør han ikke komme til oss, da bør han dra et annet sted i Norge sa han til VG.

Må ikke tolerere slurv

Skal vi bli bedre må den snille mentaliteten som speiler dagens samfunn endres skal fotballen bli bedre, men da må vi still krav og på riktig måte i følge Lagerbäck.
  – Man må få trenerne bevisste på at de må forklare og veilede tydelig. Under øktene må de stoppe opp spillet når noen gjør feil. Der er vi altfor snille på ungdomsnivå.
  Dette gjelder også på A-landslaget, forteller han under pressekonferansen.
Slurver de og ikke gjør det de skal, så må jeg påpeke det. Hvis ikke kan jeg jo ikke påvirke dem, presiserer landslagsjefen til adressa.no

Siste: Norge gikk på not et tap med1-0 mot Slovakia på tirsdag kveld
Men nok et nordisk land er klar for VM i Russland, da Danmark feiet Irland av banen med hele 5-1.

Fremhever Island og Sverige

Som tidligere landslagssjef for både Island og Sverige fremhevet han hvor sterke mentalt spillerne var på Island-laget hans som sendte England ut av fjorårets EM i Frankrike.
Også i de svenske landslagene som han tok til mesterskap etter mesterskap var det en mental styrke, med mange «kapteiner» som gikk foran og tok ansvar.
  Vi legger til at Island er allerede klar for neste VM, og nå er Sverige og Danmark også klare for VM-tur til Russland 2018, så kankje burde  Danmark også være med i denne overskriften.

Litt kjeft må alle tåle

• Ønsker du å lese mer om om hva landslagssjefen Lars Lagerbäck sa til adressa.no klikker du denne linken.

«attityd» og «holdning» 

Nå benytter Lagerbæk samme ord som Eirik Hamren benyttet i Rosenborg det kom frem under pressekonferansen før kampen mot Slovakia.
Lagerbækk påpekte også at passivitet og konsentrasjon er ting de må ta tak i.
Dette slår inn når spillerne tar gale avgjørelser, og at det mentale har mye å si.
– Det er her oppe det sitter, sa svensken og pekte på hodet før han ramset opp «attityd» og «holdning» som viktige begreper for de norske spillerne til nettavisen.no

Les også relatert arikkel på aftenposten.no hvor Lars Lagerbäck allerede etter kampen mot Nord-Irland to et oppgjør med "snillismen" i Norsk fotball
  – Generelt er det for snilt. Også i klubblagene er det for få spillere som står frem og dominerer. Men et unntak er Rosenborgs Tore Reginiussen. Han viser med hele sitt kroppsspråk at han er aktiv. Han dominerer. Vi må få frem flere slike spillere på landslaget, sa Lagerbäck.

• Les mer : "Sjefen synes det er for mange snille gutter på landslaget. Her er unntaket" i aftenposten.no

 

 

-- annonse --