-- annonse --
Nyheter
VM-KLARE: G19-landslaget jubler etter at VM-plassen er sikret med 3-0-seier over England i EM 2018. Foto: Jussi Eskola/UEFA
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Fotball.no melder at UEFA nylig kunngjorde at NFF har vunnet Maurice Burlaz-prisen for beste progresjon for aldersbestemte guttelandslag de siste årene. Rangeringen gjelder fra 2016 til og med 2019, der Norge klatret fra 29. til 10. plass i Europa
  I begrunnelsen fra UEFA står det at Norge er en verdig vinner av prisen for beste progresjon etter å ha kvalifisert seg til to av de tre siste sluttspillene for G17 og G19, at G17 vant gruppen og gikk til EM-kvartfinale i 2018 og at G19 kvalifiserte seg til VM etter 5. plassen i EM i 2019.

Blant de beste

– Fotball er verdens største idrett, «alle» land i Europa legger ned store ressurser for å hevde seg. At vi er mest fremgangsrike land på guttesiden (G17 og G19) i Europa siste årene er egentlig utrolig. Siden 2016/17-sesongen har vi klatret 19 plasser på UEFA-rankingen. Det sier selvsagt noe om at vi lå lavt i utgangspunktet, men nå er vi topp 10 blant nasjoner som Portugal, Frankrike, England, Tyskland og så videre, sier direktør toppfotball og landslag Lise Klaveness til fotball.no.

Roser klubbene

Klaveness fortsetter med å rose klubbene for det arbeidet som gjøres på feltet hver eneste dag.
  – Vi er stolte av denne prisen, men æren skal deles i store monn med klubbene som har tatt enorme og viktige steg i spillerutviklingsarbeidet. Og ikke minst spillerne selv og de mange dyktige og lidenskapelige spillerutviklerne på feltet der ute, både i klubber og kretser. Mange av spillerne som har stått bak denne fremgangen er en del av U21-laget som sikret seks poeng denne samlingen. 

  – Nå må vi holde holde foten på gassen. Det krever hardt arbeid å befeste vår posisjon blant topp 10 i Europa. Det er to forhold vi nå må sette sterkt fokus på: Hvordan legge enda bedre til rette for at spillerne tar steget helt opp fra talent til internasjonal toppspiller. Vi må også ligge tett på talentarbeidet på jentesiden. Her har vi tradisjonelt ligget høyt med de aldersbestemte nivåene, men nå er det tendenser til at vi sakker litt akterut vis a vis de våre største konkurrenter Klaveness.

-- annonse --