-- annonse --
Nyheter
NY ROLLE: Jarl Torske var blant annet Per-Mathias Høgmo sin assistent på A-landslaget for menn. Nå blir han trenerutvikler i Molde. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I desember 2019 ble Jarl Torske presentert som ny spillerutvikler i Sunndal i 50% stilling ut 2020. Allerede nå er den tidligere assistenttreneren på både Norges dame- og herrelandslag klar for nye utfordringer; som trenerutvikler på AkerAkademiet til Molde Fotballklubb.
  Torske skal fullføre jobben i Sunndal, kombinert med den nye jobben i Molde – som blir en 100% stilling fra 1. januar 2021.

Tilbake etter 24 år

Med det er Torske tilbake i Molde – 24 år etter at han var der som Åge Hareides assistenttrener.
  – Når man virkelig brenner for noe er det vanskelig å holde seg unna. Det å jobbe inn mot unge trenere trigger meg veldig, sier Jarl Torske til Romsdals Budstikke.

Et kupp

Stillingen som trenerutvikler på AkerAkademiet har stått ubesatt siden nyttår, etter Kent Rdning. Nå gleder AkerAkademiets daglige leder Thomas Mork seg stort over å få Jarl Torske med på laget.
  – Dette er en vanskelig rolle å besette. Man skal helst ha veldig god erfaring som trener selv for å gå inn i en mentor-rolle. I tillegg skal man ha pedagogiske egenskaper. Jarl har alt dette. I tillegg har han tilhørighet lokalt, og har vært i MFK før. For oss er dette et kjempescoop, sier Mork til Romsdals Budstikke.

Unik erfaring

Veteranen Jarl Torske går inn i den nye jobben med en helt unik erfaring, som han forteller til Romsdals Budstikke at han gleder seg til å dele: 
  – Jeg har jobbet en del som trenerutvikler, både i kretsen og rundt landslag på guttesiden. Jeg synes det har vært spennende arbeid. Når man kommer i såpass voksen alder som meg, synes jeg det er gøy å kunne gi litt av min erfaring til unge og fremadstormende trenere.

PS! Jarl Torske ble av NFT kåret til Årets trener på kvinnesiden i norsk fotball i 2011 for sin jobb som landslagstrener på kvinnesiden.

-- annonse --