-- annonse --
Nyheter
NY OPPVARMING: Bård Homstøl (i bakgrunnen) har utviklet oppvarmingsprorammet «Prepp´n», som nå blir en del av landslagsskolen. Her kjøres programmet under en av praksisøktene på fjorårets Cupfinaleseminar. Foto: Ivar Thoresen
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Bård Homstøl har utviklet programmet «Prepp´n», som presenteres på NFFs hjemmeside fotball.no og tiltaket  begrunnes på følgende måte av fagansvarlig for landslagskolen Håkon Grøttland:
   – Vi begynner å få systemer for ganske mye i landslagsskolen, men vi har savnet en tydeligere mal for oppvarming, forberedelser og hvordan vi skal ivareta fotballfysikken. Derfor har vi hentet inn Bård Homstøl som er en av våre fremste eksperter på området, sier fagansvarlig for landslagsskolen Håkon Grøttland til fotball.no.
 
Bård Homstøl er utdannet fysioterpaut har bakgrunn fra blant annet Odd, Strømsgodset og Celtic og som er med i teamet rundt U21-landslaget.

Erstatter den tradisjonelle oppvarmingen

Den tradisjonelle oppvarmingen er nå borte og erstattes med den nye metoden som har fått navnet «Prepp`n». Som alle kjenner til så florerer det med forskjellige typer av oppvarming både i trening og kamp, ikke bare i Norge men Europa for øvrig.
  «Prepp´n» har fra nå av blitt den nye standarden for oppvarming for alle tiltak i regi av landslagsskolen og etter det vi forstår er den allerede innført.

• Les også Bård Homstøls artikkel på fotball.no: Den fysiske dimensjonen i fotball

Obligatorisk på landslagsskolen

– Programmet skal gjennomføres før alle treninger og kamper i Landslagsskolen. «Prepp´n» skal optimalisere forutsetningene for å kunne trene med høy fart og intensitet i spillet, samt øke bevisstgjøringen og etablere referanser for fart og teknikk med og uten ball. Hovedfokuset er på frekvens og kontrollert forflytning med og uten ball, forteller Grøttland til fotball.no
  Som landslagsskolen forøvrig er «Pepp´n» satt inn i programmet på samme måte som annen aktivitet som inngår med øvelser og videoer.

Les hele artikkelen på fotball.no

• Klikk deg inn på fotball.no «Prepp´n" Fart i beina og kontroll på overkroppen
• Det er også mulig å klikke seg inn for å laste ned presentasjonen og videoøvesler via dropbox

-- annonse --