-- annonse --
Nyheter
ØNSKER REGELENDRING: Arsène Wenger tar til orde for en endring av offside-regelen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger er global utviklingssjef i FIFA, og kom i en paneldebatt under Laureus World Sports Awards i Berlin denne uka med nyheten om at FIFA ønsker å endre offsideregelen.
  Wenger antydet at de nye reglene kunne bli vedtatt allerede på kongressen til IFAB (International Football Associaton Board) i Belfast 29. februar. 
  Alle endringer av spillereglene må behandles og godkjennes av IFAB, og generalsekretær Lukas Brold avkrefter overfor Sky Sports at det blir vedtatt nye offsideregler nå.
  – Møtet blir en fin plass å diskutere regelen, men endringer vil først komme etter ytterligere dialog de neste månedene, sier Brold.

Må være foran

Til Sky Sports sier Arsène Wenger følgende om den nye offside-regelen:
  – Spilleren vil ikke være i offside dersom en del av kroppen som kan score mål er på linje med den bakerste forsvareren, selv om andre deler av kroppen til den angripende spilleren er foran.

Vil løse alt

–Det vil løse alt. Vi vil ikke lenger ha dommeravgjørelser som står om millimeter, sier Wenger videre.
  – Min hensikt, og også FIFAs, er kontinuerlig å tenke på hvordan vi forbedre og utvikle spillet og vi skal ikke være redde for å diskutere det offentlig, fortsetter den tidligere Arsenal-manageren.

-- annonse --