-- annonse --
Nyheter
Gjest
Fotballtreneren

For å speile hele fotball-Norge i vår nye spalte trenger vi selvsagt hjelp fra våre lesere og Norsk Fotballtrenerforenings medlemmer. Send oss en e-post med noen ord og gjerne et bilde, som kan bli til en liten sak i vår nye spalte. Her er ingen sak for liten, ingen sak for stor.
  Send e-post til: , så skal vi få nyheten publisert.

Berntsen må gi seg i Viking

Stavanger 20201108. Vikingtrener Bjarne Berntsen etter  eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Rosenborg på Viking stadion.Foto: Carina Johansen / NTBBjarne Berntsen får ikke fullføre kontrakten som Viking-trener og er ferdig i klubben fra 1. januar 2021, ett år før kontrakten går ut.

Et enstemmig styre i Viking Fotball AS står bak avgjørelsen, skriver Stavanger Aftenblad. 
  – Det har vært en lang prosess, og vi har snakket sammen i tre-fire måneder. Vi mener timingen er god for å gjøre endringer i Viking nå, og klubben er godt rustet for framtiden, sier styreleder Thor Steinar Sandvik til avisen.
  – Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre kontrakten. Jeg var veldig innstilt på å lede laget neste sesong, sier Bjarne Berntsen selv til EurosportFoto: NTB
(26.11.2020)

Steinar Pedersen ny Amazon-trener

SteinarPedersenSteinar Pedersen blir ny hovedtrener for Amazon Grimstad FK i kvinnenes 1. divisjon.

– Amazon Grimstad FK er glad for å kunne presentere Steinar Pedersen som ny hovedtrener for klubben. Pedersen signerte i dag en avtale som strekker seg over de tre neste årene. Vi er glad for å ha fått på plass en erfaren og godt utdannet trener i en 100 prosent stilling. Pedersen har bred erfaring fra toppfotball, både som spiller og trener, noe som vi ser frem til å få gleden av, skriver styreleder Kari Hjembo på Amazons hjemmesideFoto: amazonfk.no
(26.11.2020)

Fra RBK Kvinner til NFF Trøndelag

MartinSørensenMartin Sørensen er ansatt som ny KA Trenerutvikling i NFF Trøndelag.

Det melder NFF Trøndelag på sin Facebookside
  Sørensen kommer fra stillingen som utviklingsleder i RBK Kvinner. Han har hatt flere sentrale roller både i NFF Trøndelag samt klubbene Trygg/Lade, Eleverum, Trond og Ranheim. Martin er utdannet UEFA A-lisenstrener og vil sammen med KA Trenerutvikling Joachim Midtsand lede vårt arbeid med å utdanne og utvikle flere og bedre trenere. Foto: rbk-kvinner.no
(23.11.2020)

Eirik Een fortsetter som trener for FBK Voss

EirikEenEirik Een fortsetter som trener for FBK Voss sitt herrelag i 4. divisjon.

Det melder FBK Voss på sin hjemmeside. Sesongen 2021 blir hans tredje som hovedtrener. I sin første sesong ledet han laget til opprykk fra 5. til 4. divisjon, og sesongen 2020 vet alle hvordan endte for lag på dette nivået – uten normal trening og uten kamper. Like fullt har Eirik sammen med Hallgeir Finbråten, Espen Stueland og spillerne stått i det og gjennomført gode treninger innenfor de gitte rammene. Foto: fbkvoss.no
(19.11.2020)

Jonas Bang blir Finnsnes-trener

FinnsnesJonas Bang (til høyre) er ansatt som hovedtrener i 3.divisjon herrer for Finnsnes IL.

På klubbens Facebook-side uttrykker styreleder Øyvind Søreng (i midten) i Finnsnes IL Fotball glede og begeistring over å ha den nye hovedtreneren på plass. Kristian Gangsø (til venstre) blir assistenttrener.
  Bang ga seg som hovedtrener for Bardufoss og Omegn idrettsforening i 4. divisjon etter 2019-sesongen. Foto: Finnsnes IL/facebook
(19.11.2020)

Riise forlenger med Flint

RiiseJohn Arne Riise har forlenget trenerkontrakten med 3. divisjonslaget Flint, og trener med det klubben også i 2021.

Riise skrev kontrakt med Flint før 2020-sesongen – som aldri ble noen ordentlig sesong, og han ser derfor frem til en «ordentlig» sesong som trener.
  – Ettersom sesongen i år ikke ble noe av så er jeg skikkelig gira på å jobbe enda et år med gutta og se hva vi kan utrette sammen. Jeg har blitt veldig glad i klubben og gutta mine. Laget viste en enorm seriøsitet på trening i hele år, spesielt under koronatider, noe som jeg virkelig verdsetter og gir meg troen på at 2021 kan bli kanonbra. Det blir også gjort noen tiltak som gjør oss enda mer profesjonelle. Jeg gleder meg, forteller John Arne Riise til Flints hjemmesideFoto: flintfotball.no
(19.11.2020)

Jens Karlsson ny G19-trener i Bodø/Glimt

JensKarlssonTom Dent forlater Bodø/Glimt for å bli trener i Stjørdals-Blink etter sesongen. Nå er erstatteren klar. Svenske Jens Karlsson (34) blir ny G19-trener i Glimt-akademiet.

Karlsson kommer fra jobb som utviklingsleder i Helsingborg IF, der han tidligere også har jobbet som trener for klubbens A-lag, under Henrik Larsson og Olof Mellberg. Jens Karlsson har tidligere også trent Helsingborgs G19-, G17- og G15-lag, og han er assistenttrener for Sveriges U18-landslag.
   – Det blir veldig spennende og jeg gleder meg veldig. Jeg kom over jobben på glimt.no og sendte inn en søknad med en gang. Glimt er en klubb man følger med på, og særlig på akademiet. Jeg har fulgt med på Glimt-akademiet de siste årene. Det er en klubb og et akademi i utvikling, og som jobber mye med å utvikle hele mennesket. Det er høy kompetanse blant de andre spillerutviklerne, og en fremoverrettet klubb. Det har jeg lyst til å være med på, sier Karlsson til glimt.no. Han har signert en treårskontrakt og starter i jobben 4. januar.
(17.11.2020)

Berntsen ny toppspillerutvikler i Vålerenga 

TommyBerntsenTommy Berntsen kommer fra Vålerenga Fotball Elite til Vålerenga Fotball og jobben som toppspillerutvikler.

Berntsen skal i hovedsak jobbe med spillere i aldersgruppen 16-20 år, som både hospiterer og trener fast med A-laget. Samtidig skal 46-åringen fortsette som trener på toppfotballinja ved Valle VGS, hvor flere av spillerne til daglig er elever.
  Tommy Berntsen har jobbet med spillerutvikling de siste ti årene og har de siste årene også vært hovedtrener for Vålerengas rekruttlag i PostNord-ligaen. Han fikk jobben i konkurranse med over 70 andre søkere. Foto: Vålerenga Fotball
(16.11.2020)

Bo Braastrup Andersen sportslig leder i Åssiden

BoBAndersenBo Braastrup Andersen (44) ble i september ansatt som sportslig leder i Åssiden idrettsforening.

Sportslig leder-stillingen er ny i Åssiden og førstemann i stillingen blir altså Bo Braastrup Andersen. Han er 44 år gammel og kommer opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge og Stavanger i over 15 år.
  – Jeg søkte etter nye utfordringer etter mange år i Stavanger som spiller og trener. Etter å ha vært trener i nesten 7 år, hadde jeg lyst på en ny rolle. Sportslig leder stillingen synes jeg på mange områder er interessant og meget spennende, sier han selv til Åssidens hjemmesideFoto: aif.no
(16.11.2020)

Ålgård-jobb for Ole Hjelmhaug

OleHjelmhaugOle Hjelmhaug ble i september ansatt som A-lagstrener og spillerutvikler i Ålgård fotballklubb.

Den tidligere Sogndal- og Bryne-spilleren har siden han satset på en trenerkarriere trent Stord (2010-2011) og Bryne (assistent 2012-2016, hovedtrener 2016-2018) før han nå altså tar steget over til Ålgård FK, som har sitt A-lag i 4. divisjon. Foto: algard-fk.no
(16.11.2020)

To nye Sotra-år for Renate Blindheim

Larvik 20200711. Sotra-trener Renate Køppen Blindheim, debuterte som første kvinnelige treneren for et herrelag i norsk toppfotball.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixRenate Blindheim har signert en ny kontrakt som gjør henne til Sotra-trener ut 2022.

Sotra opplyser på sin hjemmeside at Blindheims nye kontrakt innebærer at hun i tillegg til å være hovedtrener for A-laget i 2. PostNord-ligaen, også skal være utviklingsansvarlig i klubben.
  – Vi er kjempefornøyd med det arbeidet Renate har gjort på den korte tiden hun har vært her, og er sikker på at hun er riktig person til at klubben tar flere steg i de kommende årene. Renate vil også bli klubbens utviklingsansvarlig og lede klubbens nyopprettede akademi. Vi har stor tro på Renate, og ønsker at hun skal få lykkes i klubben vår, skriver klubben.
  Hun får med seg Tom Rune Aasen som assistenttrener. Foto: NTB
(14.11.2020)

John Pelu ny Orkla-trener

JohnPeluJohn Pelu (38) blir ny trener for 3. divisjonslaget Orkla.

Orkla FK opplyser på sin hjemmeside at Pelu blir klubbens nye trener etter at Steinar Gjersvoll ga seg som hovedtrener etter en sesong uten kamper.
  John Pelu har en lang karriere som fotballspiller bak seg. Han spilte for Østers i Sverige, før han fortsatte karrieren i Norge. I 2008-2009 var John Pelu i Rosenborgtroppen, og han fikk noen kamper for RBK. De siste årene som aktiv hadde Pelu i Strindheim. Han har også vært sju år i Trondheimsklubben som trener. Foto: orklafk.no
(14.11.2020)

Kronerulling: Mats Lund fortsetter på Tynset

matslundEtter kronerulling hos lokalt næringsliv er det klart at Mats Lund (32) fortsetter som trener for tredjedivisjonslaget Tynset.

Med 210 000 innsamlede kroner kan Tynset IF tilby Lund en 80% stilling, som innebærer at han også blir ansvarlig for klubbens juniorlag og vil fungere som trenerveileder i klubben.
  Lund sa i utgangspunktet opp sin trenerjobb på Tynset både etter forrige og denne sesongen, men har latt seg overtale til å bli begge gangene.
  – Noen synes sikkert komisk at jeg har sluttet to ganger. Men nå har jeg mulighet til å jobbe med fotball på heltid, med hele klubben, som det legges godt til rette for. Jeg er takknemlig for muligheten som nå kom, fra klubben og fra næringsliv og privatpersoner, sier Mats Lund til TynsetingenFoto: Ivar Thoresen
(14.11.2020)

Cifuentes må gi seg i Sandefjord

Sandefjord 20201101. Sandefjords trener Martí Cifuentes etter eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Brann på Sandefjord arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTBMarti Cifuentes får ikke forlenget sin trenerkontrakt med Eliteserielaget Sandefjord etter denne sesongen.

Det melder Eurosport. Til tross for gode resultater avslutter Sandefjord samarbeidet med den spanske treneren når denne sesongen er avsluttet i desember. I en pressemelding bekrefter Sandefjord Fotball nyheten:
  – Sandefjord Fotball kommer ikke til å forlenge kontraktene til hovedtrener Marti Cifuentes og fysisk trener Jordi Gonzalez. Begges kontrakter utløper den 31/12-2020. Klubben vil presisere at en er strålende fornøyd med den jobben som er lagt ned, og de sportslige resultatene trenerteamet og spillere under Marti Cifuentes sin ledelse har oppnådd, heter det i pressemeldingen. 
  Avgjørelsen begrunnes blant annet med usikkerhet knyttet til økonomien i kjølvannet av korona-pandemien. Foto: NTB
(12.11.2020)

Thomas Dale fortsetter i Avaldsnes

ThomasDahleThomas Dahle har forlenget sin trenerkontrakt med Avaldsnes for to nye år.

– Vi er veldig glade for å ha sikret at Thomas er med i teamet vårt i minst 2 nye år. Vi har en viktig del igjen av årets sesong, og er glade for at vi nå har sikret oss kontinuitet i gruppen både på kort og lang sikt. Dette betyr at vi føler vi har de rette typene i klubben, og derfor kan vi også skrive lengre kontrakter. Det føles veldig godt å ha plassert nok en viktig brikke på plass i puslespillet vårt, sier sportssjef Ove Arnesen til klubbens hjemmeside avaldsnestoppfotball.no.
  – Å være med i teamet er veldig spennende. Vi jakter hele tiden på å utvikle oss og ta nye steg i hvordan vi skal fremstå både på og utenfor banen. Noe av det som er mest spennende i Avaldsnes er å jobbe hardt og målrettet sammen med resten av trenerteamet med dedikerte, profesjonelle, både lokale norske og utenlandske profilerte, spillere, ser Dahle selv til hjemmesiden. Foto: avaldsnestoppfotball.no.
(07.11.2020)

Kjetil Bergh hovedtrener på akademiet til Stoppen FK

kjetilBerghKjetil Bergh har signert for Stoppen SK og blir hovedtrener på klubbens akademi.

På hjemmsiden sin – stoppensk.no – skriver klubben at han vil delta i oppbygging av akademiet, både strukturelt, og med det sportslige innholdet. vil også være trener på St.Hallvard vgs toppidrett fotball på fredager, delta på FFO en dag i uka, og være ansvarlig på Jentecampen/fotballskolen for jenter i juni.
  Bergh har allerede hatt et engasjement i Stoppen, gjennom å være satellittansvarlig.
  – Vi er veldig fornøyde med å få på plass Kjetil. Han har de egenskapene vi er ute etter. Strukturert, kunnskapsrik, pedagog, og med lang erfaring som spillerutvikler. Kjetil jobbet sammen med Lars Granaas i Mjøndalen og var med på å utvikle akademiet der, skriver klubben på hjemmesiden. Foto: stoppensk.no.
(07.10.2020)

Haakon Lunov ny hovedtrener i Fram

HaakonLunovHaakon Lunov er ansatt som nye hovedtrener i IF Fram. Det skriver styret i Fram Fotball Elite på Facebook.

Lunov var inntil starten av dette året assistenttrener i Vålerenga. han jobber også som fotballekspert for VG. Haakon Lunov har UEFA PRO-lisens og har i tillegg fotballutdannelse fra Liverpool John Moore´s University. Der tok han en bachelorgrad i football & science og jobbet i Evertons akademi. Derfra gikk veien videre til en jobb som spillerutvikler i Odd. Senere har han to opphold i Strømsgodset. Først som en del av Ronny Deila’s gullteam. Han ble med Ronny til Celtic i 2014, men returnerte til Godset der han var utviklingsleder i tre år. Han ble hentet til Vålerenga som Deilas assistent i januar 2018, og fungerte som hovedtrener da Deila dro til New York etter 2019-sesongen.
  – Vi er sikre på at Håkon Lunov er et godt valg for Fram og han vil tilføre hele det fotballfaglige miljøet i Vestfold ny kompetanse, skriver styret i klubben. Foto: vif-fotball.no
(06.11.2020)

Jack Majgaard Jensen forlenger med Vålerenga Damer

Oslo 20200710. Vålerengas trener Jack Majgaard Jensen under fotballkampen i Toppserien for kvinner mellom Vålerenga og Røa på Intility Arena.Foto: Vidar Ruud / NTBHovedtrener Jack Majgaard Jensen (47) har forlenget sin avtale med Vålerenga Damer ut 2022-sesongen.

Vålerenga-damene topper tabellen to serierunder før slutt og har en alle tiders sjanse på seriegull i Toppserien etter en strålende sesong. 
  – Jeg trives godt i klubben. Det er et stort potensial i spillertroppen og de jobber godt, sier den danske Vålerenga-treneren til VG
  Han hadde en atale som opprinnelig løp ut 2021-sesongen, men har nå altså skrevet under for ytterligere ett år. Foto: NTB
(05.11.2020)

Trenerne gir seg i Lyn Fotball Damer

OleJohanAasLyn Fotball Damers hovedtrener Ole Johan Aas og toppspillerutvikler Vebjørn Urdal forlenger ikke sine kontrakter med klubben etter denne sesongen.

– Det er ingen dramatikk i avgjørelsen, men det er selvfølgelig trist for klubben å miste to dyktige fotballtrenere, skriver Lyn Fotball damer på sin hjemmeside.
  De to trenerne sier dette til hjemmesiden:
  – Vi velger ikke å forlenge kontrakten med Lyn etter at den utløper 31.12.2020. Dette har vært klart for oss noen uker, men av naturlige årsaker noe som nå kommer ut til resten av verden. For vår del er dette veldig enkelt – vi skal fortsette å jobbe like knallhardt ut kontraktstiden som vi har gjort uavhengig av vår kontraktsstatus. Det er tross alt vanskelig å være god i 2020 om man fokuserer på et annet år. Vi gleder oss til serieavslutningen, og skal gi alt vi kan for å fortsette den gode trenden vi er inne i.
(05.11.2020)

Kjetil Ruthford Pedersen fortsetter i Vigør

KjetilRPKjetil Ruthford Pedersen har forlenget sin kontrakt med FK Vigør og fortsetter med det som hovedtrener for klubbens A-lag ut sesongen 2023.

Til Vigørs Facebookside sier Ruthford Pedersen:
  – Vigør har vært tydelige på at de skal satse enda råere på å få unge spillere opp og frem på seniorlaget. Den satsingen er jeg kjempemotivert for å være med på og det krever også langsiktighet. De unge guttene som allerede har fått prøve seg nå i høst viser svært lovende takter. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Foto: Ivar Thoresen
(04.11.2020)

Stian Aasen ny hovedtrener i Elverum

StianAasenStian Aasen overtar som ny hovedtrener i Elverum etter Tore Fossum.

Det melder Elverum Fotball på sine hjemmesider. Aasen er allerede ansatt i Elverum Fotball, som leder for EF-akademiet og assistenttrener på A-laget. Nå blir han altså hovedtrener for klubbens A-lag i 3. divisjon. Stian Aasen har UEFA A-lisens og erfaring som hovedtrener blant annet for Kongsvinger i OBOS-ligaen. Stian har jobbet mange år som lærer, blant annet på fotballinja på Norges toppidrettsgymnas på Kongsvinger, der han også var sportssjef.
  Med seg i teamet får Stian Aasen blant annet Jan Inge Andrå som lagleder, Morten Bjørnebye som fysisk trener og Trond Myrhaug som materialforvalter. Resten av teamet er ventet å komme på plass i løpet av kort tid. Foto: Ivar Thoresen
(31.10.2020)

Bengt Sæternes sportslig leder for Viking FK Kvinner

Kristiansand 20190928. Sandnes Ulfs trener Bengt SÊternes etter 1. divisjonskampen i fotball mellom Start og Sandnes Ulf p S¯r arena.Foto: Tor Erik Schr¯der / NTBBengt Sæternes går fra stilling som utviklingssjef jenter til sportslig leder for Viking FK Kvinner. 

Den tidligere storscoreren får det overordnede sportslige ansvaret rundt Vikings forsterkede satsing på å få et Toppserie-lag for kvinner så fort som mulig. – Når du ser oppsvinget kvinnefotballen har hatt de siste årene, og hva andre storbyer har, er det ikke bra at Stavanger ikke har et topplag for kvinner. Dette var på tide. Det skal bli veldig kjekt å få være med og bygge opp dette, sier Bengt Sæternes til Stavanger AftenbladFoto: NTB
(30.10.2020)

Vegard Lund Nes gir seg i Ready

VegardLundNesEtter seks år i Ready Fotball har Vegard bestemt seg for å takke for seg og søke etter nye utfordringer. 

– Selv om jeg noe tilfeldig endte opp i Ready november 2014, har dette i ettertid vist seg å være det beste mulige stedet for meg å starte som fotballtrener. Jeg har i min tid i klubben trent spillere i alle aldre og begge kjønn. Å få kjenne på hvordan det er å trene jenter og gutter, barn, ungdom og seniorspillere har gitt meg mye og hjulpet meg i større grad til å finne ut hva jeg ønsker å jobbe med i fremtiden, skriver Vegard Lund Nes i sine takkeord på Readys hjemmeside. Foto: ready.no
(30.10.2020)

Fire nye år for Kent Bergersen i Kvik Halden

≈LESUND  20120513.Aalesund - Str¯msgodset 3-1 i eliteserien i fotball.Aalesunds assistenttrener Kent Bergersen snakker med pressen etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Str¯msgodset p Color Line Stadion i ≈lesund s¯ndag kveld.Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTBKent «Kenta» Bergersen og Kvik Halden FK er enige om ny kontrakt. Avtalen innebærer at treneren binder seg til klubben i minimum fire nye år.

Kent Bergersen kom til PostNord-klubben (2. div.) Kvik Halden før 2017-sesongen. Til Kvik Haldens hjemmeside sier han dette om den nye kontrakten:
  ­– Da samtalene startet i mai var vi allerede på bølgelengde, og jeg har hele tiden vært positiv til veien videre i klubben. Jeg trives veldig godt i byen, klubben, med spillergruppa og menneskene jeg jobber sammen med i hverdagen. Vi diskuterte fast ansettelse, men for meg er 4 år veldig lenge i fotballen, og jeg ser på det som en stor tillitserklæring fra klubben sin side. Foto: NTB
(29.10.2020)

Drømmen om å bli den «nye Mourinho» lever

EidjinDrømmen om å bli manager i Premier Leauge er der fortsatt og nå kan den ha kommet enda nærmere for Ejdin Djonlic fra Søndre Land. 

Djonlic tør å gå egne veier for å skape seg nødvendig kompetanse ved å oppsøke ulike fotballmiljøer rundt i Europa. Han var den yngste nordmann som har gjennomført A-lisens da han tok utdanningen i Bosnia som 21-åring i 2017. Han fortsatte direkte på «Football Coaching» ved Solent University i Southampton. Deretter gjennomførte han utdanning i analyse og har nå Prozone Level 3-sertifikat. Samtidig har Ejdin tatt scouting-kurs i regi av PFSA (Professional Football Scouts Association). Han ble ansatt ved Ipswich Town FC sitt akademi i 2019.  Nå har han fått plass på UEFA Elite Youth A License i regi av Det skotske fotballforbundet.
  – Å bli tatt til kurset henger høyt med tanke på at det er mange søkere. Mange av dem som er kommet inn jobber på det absolutte toppnivået. Derfor er jeg er selvfølgelig veldig stolt over å ha blitt valgt ut, sier Djonlic. Se for øvrig tidligere artikkel på fotballtreneren.noFoto: Privat
(28.10.2020)

Brede Skahjem Tokvam tilbake til Brann

BredeSkahjemTokvamEtter ett år i Chelsea Ladies i London kommer Brede Skahjem Tokvam tilbake til Brann som Azar Karadas sin assistent på Brann 2 fra 1. januar.

Brann.no skriver at Skahjem Tokvam har skrevet under en avtale som strekker seg ut 2023. 
  – Da jeg reiste i fjor sommer følte jeg at det var mer et «på gjensyn» enn adjø. Jeg var klar på at om da jeg kom tilbake til Norge etter ett år i England ville jeg tilbake til Brann og jeg har følt meg veldig ønsket her. Jeg gleder meg over å være tilbake og er topp motivert, sier Brede Skahjem Tokvam til Branns hjemmeside.
  Han jobbet i Branns akademi før han i fjor sommer flyttet til London for å jobbe som en av assistentene til trener Emma Hayes på Chelseas kvinnelag. Foto: brann.no
(27.10.2020)

Roger Risholt blir permanent Arendal-trener

RogerRisholtRoger Risholt har signert en ny toårskontrakt som hovedtrener for 2. divisjonsklubben Arendal Fotball.

Roger Risholt overtok det midlertidige ansvaret for Arendal Fotballs A-lag i midten av september. Etter dette har laget spilt seks kamper – der fire er vunnet og to har endt uavgjort. Nå er engasjementet forlenget med to nye år.
  – Det har vært spennende å ha hovedansvaret, og jeg har også klare ideer om hvordan vi kan utvikle laget videre. Derfor er jeg glad for å få muligheten til å jobbe videre med dette prosjektet, sier Roger Risholt til arendalfotball.noFoto: NTB
(23.10.2020)

Mats Lund gir seg som trener for Tynset

matslundrbkEtter fire sesonger takker Mats Lund for seg som trener for 3. divisjonslaget Tynset.

Engerdølen Lund tok UEFA A-lisens utdanningen i 2018/2019, og etter en siste sesong som av kjente grunner ikke ble noen ordentlig sesong, ønsker han nå å ta steget videre. 
  – Jeg har bestemt meg for at jeg vil bruke enda mer tid på fotball, og det er det ikke rom for her på Tynset. Det er fotball jeg vil drive med, og det er ikke aktuelt å gå tilbake til en jobb som lærer nå, sier han til lokalavisa Tynsetingen. Lund bekrefter at han foreløpig ikke har noen ny trenerjobb å gå til. Foto: Ivar Thoresen
(21.10.2020)

Maja Trondsdatter Bonsaksen ny KA Spillerutvikling i NFF Trøndelag

MajaMaja Trondsdatter Bonsaksen (28) er ansatt som ny KA spillerutvikling i NFF Trøndelag.

Hun har de tre siste årene vært ansatt i Sandnessjøen IL Fotball. I klubben har Maja hatt ansvaret for jentefotball, FFO, TINE Fotballskole, Eat Move Sleep, trener for klubbens senior kvinner og J17/J19-lag, samt trener på klubbens akademi (13-16 år). Hun har i tillegg deltatt som trener på ulike kretstiltak i regi av Landslagsskolen i NFF Nordland.
  28-åringen har idrettsfaglig utdanning både fra universitet i Bodø samt Norges Idrettshøgskole (NIH) avd. Trondheim. Hun avslutter sin UEFA B-lisensutdanning november 2020. Som spiller har hun bakgrunn fra egen klubb samt fire år i Nardo FK.
  Les mer på hjemmesiden til NFF Trøndelag. Foto: Thomas Karlsen
(20.10.2020)

Horneland ny assistenttrener i Brann

Bergen 20201018. Nyansatt assistenttrener i Brann, Eirik Horneland  på lagets trening søndag ettermiddag sammen med hovedtrener Kåre Ingebrigtsen (t.v.).Foto: Marit Hommedal / NTBEirik Horneland (45) blir Kåre Ingebrigtsens nye assistenttrener i Brann. 

Den tidligere Haugesund- og Rosenborg-treneren overtar etter Robert Hauge, har skrevet kontrakt ut 2022-sesongen, og sier til brann.no
  – Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og bli en del av Brann og Bergen. Kåre og klubben har store ambisjoner og det liker jeg. Jeg ønsker å gå inn og vise sterk karakter og jeg trives godt både på treningsfeltet og i garderoben. En viktig del av jobben blir å sette krav og sikre en gjennomføring i treningsarbeidet som gjør at vi kan nå ambisjonene som klubben har. Foto: NTB
(18.10.2020)

Terje Abrahamsen ny keepertrener i Odd

TerjeAbrahamsenTerje Abrahamsen (48) blir ny keepertrener i Odd ut denne sesongen.

Han tar over etter Einar Rossbach, og Abrahamsen sier til odd.no:
  – Jeg er utrolig glad for at jeg har fått muligheten til denne jobben. Her kan jeg trene noen av de beste keeperne vi har i landet. Jeg håper vi kommer til å få et bra samarbeidsklima her og jeg gleder meg veldig til å utvikle meg som keepertrener. Her er det så gode keepere, så man må virkelig henge med i stroppene og utvikle seg selv hele tiden. En positiv ting er at jeg kjenner en del av gutta fra før, så det blir ikke så vanskelig å komme inn i garderoben her. Foto: odd.no
(14.10.2020)

Azar Karadas overtar Brann 2

Karadas1Azar Karadas (39) overtar for Roger Naustan og blir ny hovedtrener for Brann 2 fra nyttår. 

Roger Naustans kontrakt med Brann går ut etter denne sesongen, og trønderen ga før helga beskjed om at han gir seg i klubben når kontraktstida er ute. Brann har bestemt at Azar Karadas, som har vært Naustans assistent denne sesongen, overtar hovedansvaret for Brann 2 fra 1. januar 2021.
  Karadas ble trener i akademiet til Brann fra januar 2020, etter at kontrakten hans som spiller ikke ble forlenget etter 2019-sesongen. Han er også i gang med sine UEFA A-lisens utdanning.
  – Jeg er veldig stolt og glad for denne muligheten, og ser virkelig frem til å ta fatt på jobben som hovedtrener for Brann 2, sier Karadas til Branns hjemmeside om jobben som hovedtrener for klubbens nest beste lag. Foto: brann.no
(13.10.2020)

Leif Tsolis ny hovedtrener for Sarpsborg 08s damelag

LeifTsolisSarpsborg 08s damelag har fra 1. November ansatt Leif Tsolis som ny hovedtrener for damene. Tsolis har blant annet bakgrunn fra Vålerengas damelag i Toppserien.

Sjef for utviklingsavdelingen Erland Johnsen forteller til Sarpsborg 08s hjemmeside at han er veldig fornøyd med å ha landet Leif Tsolis som hovedansvarlig for damelaget i 08.
  Ambisjonen er å rykke opp i 1. divisjon med laget. 
  – Dette kan skje allerede neste år, forhåpentligvis senest om to år. Det må samtidig jobbes med å skape en god treningskultur og at alle skal dra i samme retning, sier Tsolis. Foto: sarpsborg08.no
(09.10.2020)

Gamle kjente blant nye fjes på Rosenborgs akademi

SalmarStaben1Akademileder Roar Vikvang har presentert mange nye fjes i staben for 2021 på SalMar Akademiet til Rosenborg. Blant dem tidligere spillerprofiler som Christer Basma og Roar Strand. 

– De har begge levd RBK-kulturene i mange år og har vært delaktig i det ypperste Rosenborg har prestert. De vil være de viktigste eksponentene for hva RBK-kulturen er, sier Roar Vikvang til Rosenborgs hjemmesideom utnevnelsen.
  Les større sak herFoto: Frode Søraas/rbk.no
(08.10.2020)

Johannes Moesgaard ny i KFUMs trenerteam

KaaffaTrenerJohannes Moesgaard (til høyre) blir en del av Jørgen Isnes sitt trenerteam i KFUM.

Moesgaard avsluttet i Vålerenga i vinter da Dag Eiliv Fagermo kom til Eliteserie-klubben. Moesgaard kom til VIF helt tilbake i 2006 og har i mange år jobbet med klubbens ungdomslag. Han har også jobbet opp mot og med Eliteserie-laget, og var assistent under Ronny Deila.
  – Etter at jeg var ferdig i VIF har savnet etter treningsfeltet vært stort. KFUM har nå vært villige til å legge til rette for at jeg kan kombinere studier på Norges idrettshøgskole (NIH) med nettopp dette, i første omgang ut året, sier Moesgaard til kaaffa.noFoto: kaafa.no
(05.10.2020)

  

-- annonse --