-- annonse --
Nyheter
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Dette seminaret egner seg spesielt for de innen ungdomsfotballen som ønsker å lære mer om posisjonsspill. Trenere innen barne-, ungdoms- og voksenfotball vil også kunne hente mye kunnskap og inspirasjon fra et slikt kurs.

Trenden i Europa er at flere toppklubber jobber etter mange av de samme prinsippene i posisjonsspillet som Pep Guardiola har frontet i sin trenergjerning (PS! Arteta i Arsenal representerer "samme skole"). i europeisk fotball er det mange trenere, spesielt nye og unge, som helt klart tenker fotballopplæring på denne måten.

Et besøk til en lokal klubb i Barcelona med innblikk i deres virksomhet, vil gjøre at dette kurs-opplegget bør kunne være interessant for mange trenere.

Tiki-Taka Fotball har avholdt en rekke kurs om Barcafotball tidligere.

Foreløpig program

Slik ser programmet ut foreløpig:

  • 10-timers kurs om Barcafotball - Nivå 1
  • Besøke katalansk breddeklubb. Hva kan vi lære av Atletic St. Just i Barcelona?
  • Klubben har en samarbeidsavtale med FC Barcelona.
  • Overvære trening Atletic St. Just.
  • Overvære kamper FC Barcelona akademi lørdag og søndag (frivillig)

Kapasitet som ansvarlig

Tidligere trener i FC Barcelona gjennom syv år, Alex Gomez Comes, vil være den som gjennomfører teori og praksis.

Alex Gomez Comes jobbet i flere år samtidig med Pep Guardiola på La Masia. Dette gir han en unik kompetanse som han vil dele med deltakerne.

Han var bl. a. den første treneren til Ansu Fati i klubben, men har også trent spillere som i dag er profesjonelle i topp 5-ligaer (Bl.a. La Liga og Premier League).

Kurssted

Selve kurset vil foregå i Alex Gomez Comes sin hjemby, sør for Barcelona. Alle bor på samme hotell som muliggjør mye sosial omgang med trenerkolleger.

Helgen i Barcelona

Fredag 13. februar går turen til Barcelona der man vil besøker Atletic St. Just og hvor man vil observere trening på flere nivå. Dette er en mellomstor klubb i Barcelona.

De holder til ganske nært akademiet til FC Barcelona. Atletic er relativ nyoppstartet, men gjør seg allerede nå bemerket i byen som en klubb med både de rette verdiene og høy faglig kompetanse. De har nylig, som av meget få klubber i verden, inngått en samarbeidsavtale med FC Barcelona.

Denne klubben vil kunne være en fin inspirasjon for hvordan norske klubber kan drive. De har tre-fire lag i hver årgang. Deres beste lag spiller på nivå én og to i Barcelona. Sammenliknes med norsk fotball ville dette gjort at de hadde spilt blant landets fremste ungdomslag. 

Under besøket vil vi kunne se hvordan de på en effektiv måte finner plass for trening til alle sine lag på de tre dagene de har til rådighet for på dette anlegget.

Kamper i Barcelona

Lørdag 15. og søndag 16. februar kan benyttes til å se kamper i 3-4 timer på Barcelonas eget akademi, bare 10 minutters gange fra hotellet. Eller på stadion til Atletic St. Just.
Barcalona har hjemmekamp på Camp Nou entet lørdag eller søndag kveld (nærmere info om dette vil bli sendt ut når det er klart).

Det er ikke noe obligatorisk program satt opp i helgen, da noen vil reise hjem etter kurset. For de som ønsker å bli igjen, vil det være store muligheter til å se lokal fotball. Det spilles mange lokale kamper. Her kan man kombinere aldersbestemt fotball, med seniorfotball på nivå to-tre og nedover. Mange muligheter!

Hotell under oppholdet

Under kurset vil man bo på et lite hotell nær sentrum av byen.
Det legges opp til å bo på dobbeltrom, men med mulighet for enkeltrom mot et pristillegg, dersom det blir ledige rom.

I Barcelona bor deltakerne på samme hotell som er benyttet tidligere.

UEFA B godkjenning - ETU

Man har inne en søknad om å få en godkjenning fra NFF på å kunne gi 10-timer etterutdanningskurs til UEFA B-lisensen på kurset.

Det vil være ett begrenset antall plasser. Hvis det ikke er nok påmelding, vil kurset bli avlyst, alternativt blir opplegget justert noe.

Påmeldingsfristen er utvidet med én uke til til 4. Januar 2020.

Prisen kr. 5900,- som inkluderer alt utenom flybilletter;
- To netter på hotell (i dbl.rom).
- Lunsj to dager.
- Transport flyplass til kurssted. Avgang etter Norwegians ankomst Barcelona torsdag 13. januar kl. 12.20.
- Seminar Om Barcafotball N1.
- Studiebesøk til Atletic St. Just.

De som vil bli over helga, kan avtale dette. Meld fra om hvor lenge dere vil bli. Kostnader ifb med dette kommer i tillegg.

Avslutningsvis

Fo å holde kostnadene nede, har arrangøren valgt enkle, men gode løsninger på logistikk/transport og overnatting. Målet er å få til et bra seminar både mht. det sportslige og sosiale.

Ta kontakt med Rune Mikkelsen (Tiki-Taka Fotball) på Messenger om du har noen spørsmål til opplegget.

Påmelding til:

 

-- annonse --