-- annonse --
Nyheter
KURSTILBUD: Per-Einar Gjelsvik tilbyr kurs om posisjonsspil til rabattert pris for NFT-medlemmer. Foto: Privat
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

PEGjelsvikPosisjonsspillHva er egentlig innholdet i kurset? Og hvordan er kurset mottatt av de første som har tatt det? 
  – Kurset så dagens lys i etterkant av at Covid-19 pandemien slo ut store deler av den norske fotballfamilien. For det første ble det tid til å jobbe sammenhengende med innholdet i kurset, på grunn av permittering fra min daglige jobb som sportslig leder i Skedsmo FK. Jeg valgte å publisere kurset på en plattform som heter Teachable. På denne måten er alle forskrifter om GDPR og personvern ivaretatt, forteller Gjelsvik.

Barcelona-inspirert

Han forteller videre litt om bakgrunnen for selve kurset. 
  – Jeg har over flere år forsøkt å finne svaret på hvorfor noen lag åpenbart er mye dyktigere til å dominere fotballkamper gjennom et strukturert pasningsspill, enn andre. Jeg hadde en hypotese om at det måtte handle om andre ting enn kun tekniske ferdigheter. Dette fikk jeg etter hvert også bekreftelser på gjennom flere klubbesøk til utlandet. Deltakelse på TOVO T1-kurs i Barcelona i regi av Todd Beane (svigersønn av Johan Cruyff) ga meg også økt innsikt i temaet om posisjonsspill. Jeg valgte også å delta på et online kurs om Positional Play i regi av Barcelona Coach Academy for ytterligere kunnskap om det samme. For min egen del og videre jobbing med tematikken, hadde jeg et behov for å systematisere og strukturere kunnskapen. Det er dette jeg nå har valgt å gjøre tilgjengelig gjennom kurset som kalles Posisjon Spill på norsk. Selve kurset er bygget opp i fem ulike moduler i tillegg til en innledning og noe «ekstra» materiale, fortsetter Gjelsvik.

3,5 timer

Innholdet i kurset er som følger:  

posisjonsspillfigur     

Total varighet på kurset er på over 3,5 timer. Det er satt opp slik at man må fullføre oppstartet sekvens, før man kan gå videre til neste. Man har evig tilgang til kurset når det er kjøpt og kan se hver enkelt sekvens så ofte man ønsker. 

Øyvind Thorsen fra Drammen var en av de første som kjøpte kurset. Han uttaler følgende om hvorfor han valgte å kjøpe, samt hva han synes i ettertid. 
  – Jeg var i ferd med å lese meg opp på posisjonsspillet og vurderte å reise utenlands for å ta et kurs, men koronasituasjonen gjorde at det ble med nettstudier. Da jeg kom over Per-Einars kurs valgte jeg å gå for det.
  – Dine tanker og synspunkter etter gjennomført kurs?
  – Jeg opplevde kurset som ryddig og oversiktlig. Rett og slett en god innføring i posisjonsspillets grunnelementer. Språk og begreper vil alltid danne utgangspunktet for hva vi ser. Slik sett er dette kurset med på å åpne opp for et nytt perspektiv og en annen forståelse for fotballspillet, sier Øyvind Thorsen, som er UEFA A-lisenstrener og leder for Konnerud Ils Telenor Xtra Fotballakademi.

Kurs for alle trenerne i Skedsmo

Per-Einar Gjelsvik forteller at Skedsmo FK har valgt å gjøre kurset tilgjengelig for alle trenere i ungdomsfotballen. På denne måten har alle et likt utgangspunkt og felles referanser i forhold til temaet. 
  – Dette gir oss et godt utgangspunkt for videre jobbing og utvikling videre. Ikke minst er begrepsbruken og innholdet i disse viktig og slik at vi har en felles forståelse for hva vi snakker om. Vi ønsket også å ha en felles kommunikasjonsplattform inn mot spillerne. Det har vi nå. 

Trenerveileder i Skedsmo FK, Jarle Toften, betegner kurset som utviklende og lærerikt. Toften har for øvrig følgende trenerkompetanse: UEFA B-lisens, UEFA B-Lisens spillerutvikler, UEFA B-lisens keepertrener og NFF Trenerveileder.

NFT-tilbud

I en korona-krevende tid ønsker Per-Einar Gjelsvik å gi alle NFT-medlemmer 40% på kurset.
  Ordinær pris er kr 3 250,-. Rabattert pris for NFT-medlemmer er kr 1 950,-

For å oppnå rabatten må NFT-medlemmer bruke koden NFT2020 ved kjøp.
Rabattkoden gjelder ut januar 2021.

-- annonse --