-- annonse --
Nyheter
ROPER VARSKO: Englands kvinnelandslagssjef Phil Neville oppfordrer fotballfamilien til boikott av sosiale medier for å bli kvitt rasistiske ytringer. Foto: NTB scanpix
Gjest
Fotballtreneren

Pogba er den hittil siste i rekken av fotballprofiler som har måttet tåle rasistisk hets på ulike sosiale medier den siste tiden. Forrige helg var det Chelseas Tammy Abraham som gjennomgikk det samme – og manager Frank Lampard gikk knallhardt ut mot ytringene, tok sin spiller i forsvar.

Chelsea-manageren er en av mange som er sterkt bekymret for utviklingen. Phil Neville – som er landslagssjef for Englands kvinnelandslag – går sterkt og klart ut:
  – Jeg har mistet all tillit til de som driver de sosiale medier, sier Neville ifølge The Guardian og oppfordrer fotballfamilien til en seks måneders boikott av sosiale medier.
  – Personlig mener jeg vi som fotballfamilie må ta i bruk drastiske tiltak. La oss se hva slags effekt en boikott vil ha på disse medieselskapene, og hvorvidt de virkelig vil gjøre noe med dette, sier Neville.

– Dette er ikke bare et fotballproblem, det er et samfunnsproblem. Men, fotballen er nå på alles lepper og vi har kraften til å gjøre noe med det. Det tror jeg fotballfamilien vil gjøre, sier Neville og mener det må et så sterkt budskap som boikott til for å bli hørt.

PaulPogbaHETSET: Paul Pogba ble utsatt for massiv rasistisk hets på sosiale medier etter straffemissen mot Wolves mandag kveld. Foto: NTB scanpix

-- annonse --