-- annonse --
Nyheter
HEKTISK PROGRAM: Både NFF Hordaland som lokal arrangør, og årets deltakere på NFFs UEFA A-lisenskurs, står foran en hektisk uke når første samling gjennomføres i Bergen.
Jan Otto Solberg
Jan Otto Solberg
Nettmedarbeider

938 58 224

Deltakeren vil ha sine base, med gjennomgang av teori, på Thon Hotel Bergen Airport. Videre vil det gjennomføres praksis på ulike baner i området. Dette vil foregå i lokale klubber, i samarbeid med Tertnes, Lyngbø, Os, Bjarg, Sandviken, Brann, Varegg, Baune, Fyllingsdalen, Gneist, Fana, Varegg, Vadmyra, Åsane og Bergen Nord. 

Johansson gleder seg

NFF Hordalands koordinator inn mot kurset, vår spiller- og trenerutvikler Magnus Johansson, har i en årrekke vært en av NFFs veiledere på dette kurset. Til tross for hektiske dager, og mye som skal klargjøres når NFF Hordaland nå skal stå som arrangør av første del av kurset, gleder han seg stort til å få årets A-lisensdeltakere og veilederkorps fra NFF på besøk:
  – Dette er et meget sentralt kurs i utvikling av norske trenere inn mot toppfotballen, og mye skal på plass for å gjennomføre det. Vi har blant annet «låst» ulike baner hos klubbene som vil være med oss å arrangere kurset - mellom 17.00 og 18.45 hver dag, hele uken, for gjennomføring av praksis. Klubbene som deltar stiller med både A-lagspillere og juniorspillere etter avtale, forklarer han. 

Stor ros til klubbene

For å kunne dekke behovet for objekter er kurset avhengig av mange spillere. Johansson er godt fornøyd med måten de forespurte klubbene har respondert på utfordringen om å bistå med arrangementet:
  – Alle klubber som har blitt spurt har uten å nøle svart ja; dette vil vi gjerne være med på. Hver eneste trening på kurset trenger 22 spillere tilgjengelig. Hver dag er vi på åtte arenaer, noe som innebærer at vi må ha ca 176 spillere som objekter. Hver dag!
  – Jeg synes responsen fra klubbene har vært fantastisk. Underbara klubbar, spillare og ledare, med samhandling av ypperste kvalitet, skryter Johansson. 

• Les også: Uttak UEFA A-lisens 2018/19 klart

Etterutdanning UEFA B-lisens

I tilknytning til gjennomføringen av UEFA A-lisenskurset, inviterer NFF Hordaland til et etterutdanningskurs for UEFA B-lisenstrenere. Kurset vil foregå mandag, tirsdag og onsdag den 18.-20. juni på ettermiddagen i tidsrommet 16.45 – 21.00. Kurset gir trenere som ønsker å ta etterutdanning til sin UEFA B-lisens 10 timer (av totalt 20 som trenges for å fornye lisensen i tre år). 

• Les mer om EtU-kurset for UEFA B-lisenstrenere i Bergen 18-20.juni på NFF Hordalands nettside.

• Les mer om NFFs EtU-system for UEFA B-lisenstrenere Norges Fotballforbunds nettside. 

-- annonse --