-- annonse --
Nyheter
GODT OPPMØTE: Både spillere og foreldre gjennomførte koronavettkurset da FK Mjølner inviterte naboklubbene. Foto: Robin Bergfald/Mjølner
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Fotballens koronavettkurs ble lansert av NFF tidlig i august. Kurset, med tilhørende test som gir kursbevis for gjennomføring, er obligatorisk for alle spillere, ledere, trenere og dommere i ungdoms-, junior- og breddefotballen.

Økt bevissthet

– Vi er glade for at mange allerede har tatt kurset og tilbakemeldingene har vært gode. Det er obligatorisk for alle spillere fra 13 år, men vi oppfordrer også alle trenere, ledere og foreldre å ta det. Kurset gir økt bevissthet på smittevern, og det er viktig for oss å ta det ansvaret for å sikre godt smittevern i norsk fotball. Det skal være trygt å sende ungene til aktivitet, sier Alf Hansen i NFF til fotball.no.

Inviterte naboklubber

FK Mjølner i Narvik er en av klubbene som har kjørt kurset. De inviterte også naboklubbene Beisfjord IL, Fagernes IL og Håkvik IL til å delta. 
  Gjennom to runder med informasjon og påfølgende gjennomføring av kurset, tok totalt 150 spillere kurset.
  – Som byens største klubb og med flest ressurser i administrasjonen av klubbene, var det naturlig for oss å invitere klubbene i nærområdet. Korona-pandemien påvirker alle i lokalsamfunnet, inkludert fotballklubbene. Gjennomføringen av smittevernkurset og ikke minst praktiseringen av smittevern er noe alle klubbene må ta på alvor, og for vår del som «storebror» er det viktig at vi framstår som en rollemodell angående dette, sier Robin Bergfald i Mjølner til fotball.no.
  – Gjennomføringen av smittevernkurset gikk over all forventning, med lydhøre deltakere som fikk seg noen vekkere når det gjaldt restriksjonene man må forholde seg til, legger Bergfald til.

Alle har ansvar

Selvfølgelig ble smittevernreglene fulgt også under gjennomføringen av kurset og Robin Bergfald påpeker:
  – Godt smittevern er alles ansvar, og vi må ta dette på alvor for å kunne bedrive idretten vi alle er så glade i. Selv om det er lett at dette kun blir et kurs som gjennomføres fordi det er pålagt, er selve praktiseringen av smittevern det viktigste av alt. Her må spesielt de voksne i alle roller, om det er lagledere, foreldre eller trenere gå foran med et godt eksempel. Kurset er et viktig virkemiddel for at fotballsesongen skal kunne gjennomføres, så dette er alle i fotballen sitt ansvar å følge.

-- annonse --