-- annonse --
Nyheter
ÅRETS JENTEKLUBB: Kvalitetsklubbleder i Stranda, Tonje Beate Årvik (t.h), tok i mot prisen for Årets Jenteklubb fra kretsstyremedlem Monica Amdam. Foto: NFF Sunnmøre
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Utdelingen av prisen for årets jenteklubb 2020 måtte, som så mye annet, utsettes på grunn av koronasituasjonen. Men nå har Stranda fått sin velfortjente hyllest som årets jenteklubb 2020 i NFF Sunnmøres område. 
  Prisen deles ut til den klubben som kretsstyret i NFF Sunnmøre mener best oppfyller følgende kriterier:

  • Antall jentelag
  • Andel aktive jenter i forhold til folketallet
  • Andel jentelag i forhold til guttelag
  • Andel kvinnelige trenere, ledere og dommere med utdannelse
  • Andel kvinnelige ledere i styret/sportslig utvalg
  • aktivitetsutviklende tiltak spesielt rettet mot jenter

Tre klubber ble nominert - Aksla, Stranda og Valder. Vinneren ble altså Stranda, som mottok diplom og en sjekk på 15 000 kroner. 

I sin begrunnelse skriver kretsstyret følgende om vinneren: 
  «Til tross for en nedgang totalt sett på seks prosent i antall jentespillere fra i fjor til i år, så er Stranda likevel en klubb med svært mange jentespillere. Hele 68 prosent av alle jenter mellom seks og 12 år i Stranda spiller fotball. Klubben har i år deltatt i prosjektet Jenteløftet og har utarbeidet en handlingsplan der de blant annet har et mål om at minst 70 prosent av jentene skal spille fotball i årene etter oppstart. Det betyr at trolig rundt 90 prosent må bli med fra oppstartsåret. Klubben satser også stort på trenerutdanning – hele åtte kvinner har tatt delkurs i år.»

-- annonse --