-- annonse --
Nyheter
FØRST UTE: Frank de Boer ble sesongens første arbeidsløse Premier League-manager, sparket etter drøyt to måneder som manager i Crystal Palace. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I det bildet er det verdt å merke seg at Arsenals Arsène Wenger drar opp gjennomsnittet betydelig – med sine 20,68 år i sjefsstolen i London-klubben ved utgangen av sist sesong.
  League Managers Association (LMA) – NFTs engelske søsterorganisasjon og interesseorganisasjonen for alle managere i det profesjonelle ligasystemet i England, gir årlig ut statistikk om tingenes tilstand.

Tidenes raskeste

Nyansatte og enda mer nysparkede Frank de Boer er ennå ikke en del av LMA-statistikken, men han ble hentet fra Ajax for å modernisere og videreutvikle London-klubben Crystal Palace. I stedet ble han sendt på dør av klubbledelsen bare 75 dager ut i den treårskontrakten han hadde undertegnet – etter fire tap og null scoringer i sesonginnledningen.
  Nederlenderen de Boer ble dermed den manageren som tidligst har fått sparken i Premier Leagues historie.
  Frank de Boer er ikke helt ukjent med situasjoner som dette. Som manager for Inter Milan, fikk han fyken etter bare 85 dager i jobben.

63 managere ut

LMA-statistikken for sesongen 2016/2017 er heller ikke lystig lesning.
  Totalt blant de 92 klubbene i de fire øverste divisjonene i England, forsvant 63 managere fra jobbene sine i løpet av sesongen.
  Med andre ord: To av tre managere forlot sine jobber. 44 fikk sparken, 19 gikk av av egen fri vilje.
  Likevel var antallet sparkede managere lavere sist sesong enn de to foregående – 44 nå mot 58 året før og 47 i sesongen 2014/2015.
  Som i de seneste åra, så er det på nivå to – i Championship – det går hardest utover managerne. Der ble det registrert 15 sparkede manager i løpet av fjorårsessesongen.

Wenger i særklasse

Arsenals manager Arsène Wenger er naturligvis fortsatt i særklasse den manageren som har stått lengst i en og samme jobb – med over 20 år i sjefsstolen.
  Ingen andre Premier League-managere er inne på topp-10 lista der. Tiendemann på lista er Preston-manager Simon Grayson, som har stått 4,28 år i jobben. Nummer to bak Wenger er Paul Tisdale. Han har ledet Exeter City i nesten 11 år.
  Arsène Wenger har forøvrig leder Arsenal i 1642 kamper i England. Harry Redknapp er nummer to på lista – med 1385 kamper. Men, i motsetning til Wenger, har Redknapp samlet sine kamper som manager i en rekke ulike klubber. Senest nå for Birmingham i Championship, der han ironisk nok fikk sparken nå i september, ikke lenge etter at transfervinduet stengte og han i kjent stil hadde hentet inn en rekke nye spillere.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --

Cron Job Starts