-- annonse --
Nyheter
THE ACADEMY: Liverpool FC sitt akademi i Kirkby utenfor Liverpool har en stolt historie. I 2016 besøkte 50 norske trenere akademiet på den årlige trenerturen til NFT. Foto: Ivar Thoresen
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Det skal samtidig sies at NFT og trenere som har deltatt, har blitt hjertelig mottatt. Vi har fått et godt innblikk i en av verdens beste klubber, med tilgang til trening på feltet. Siste gang fikk vi faktisk også tilgang til U21-laget  sin sportsplan.

The Liverpool Way

«The Liverpool Way» står skrevet over hovedinngangen til akademiet. Fritt oversatt fra engelsk står det følgende:
«Å spille eller jobbe for Liverpool Football Club er en glede og en stor ære. Det spiller ingen rolle om du er 9, 19, 29 eller 59 - magien er den samme. 
Fotball er et enkelt spill, men når talentfulle spillere, begavede trenere og fornuftige foreldre er samlet sammen, kan de flytte fjell.
Alle i dette akademiet bør være klar over tradisjonene til denne klubben, standardene og verdiene klubben representerer, ansvaret som vi alle deler for å oppføre oss på en profesjonell måte som søker forbedring, fortreffelighet og suksess uten å ofre verdiene vi har så kjær.

Det er "The Liverpool Way'".
Signert Steve Heighway, en av klubbens store spillere på 70-tallet og mangeårig akademisjef i klubben.

Podkast tar oss inn i akademiet

Denne gangen har vi funnet en link til Training Ground.guru. Liverpool Academy Manager, Alex Inglethorpe, ta oss med inn i klubbens Kirkby treningssenter i den siste utgaven av TGG Podcast (september 2020).
Han forklarer oss de viktigste prinsippene som ligger til grunn for et av de mest vellykkede ungdomsprogrammene i engelsk fotball.
Ettersom Liverpool er den største supporterklubben i Norge, er vel denne interesant for mange trenere skulle en tro, og for andre også for å få innblikk i en av verdens beste akademier.
Vi tar med noen kommentarer  av akademisjef Inglethorpe for å trigge våre lesere, før man går videre til podcasten til slutt i artikkelen.

Jürgen Norbert Klopp

– Fra første dag har Klopp vært fantastisk. Han har tillit til det vi holder på med. Han interesserer seg veldig, veldig sunt for det vi gjør, og det beste komplimentet jeg kan gi ham er at han kjenner alle spillernes navn, enten de er i 18- eller i 23-årene.
– Han er den beste «ungdomstrener» i verden som har ekte empati for unge spillere og unge mennesker. 
– Jeg tror han vet at de gjør feil og har denne fantastiske måten å håndtere dem og forstå hvor de er i livet. Men samtidig er han en veldig sterk coach og forteller dem nøyaktig hva han krever.
– Jeg føler jeg er i en klubb der akademiet blir verdsatt. Mike Gordon spiller en viktig rolle og har en reell interesse i akademiet, det samme gjør sjefen Michael Edwards, alle. Det får deg til å føle deg veldig verdsatt, og at det du gjør blir lagt merke til.

– Jeg er en outsider, og jeg tror det er folk som er langt bedre kvalifiserte enn meg til å snakke om Liverpool Way, som Steve Heighway, Sir Kenny Dalglish eller Steven Gerrard.
– Det jeg kan si er at dette er en unik klubb, når det gjelder måten folk tenker på, kravene fra supporterne og lidenskapen i byen. Liverpool Way er sannsynligvis legemliggjort i supporterne og spillestilen og kravene som byen stiller til deg.
– Vi har prøvd veldig hardt for å få inn mennesker med erfaring og ekspertise innen sitt felt, som først og fremst er fremragende mennesker og har reell kunnskap rundt hvilken aldersgruppe de jobber med.

– Jeg er også veldig heldig å være omgitt av enestående ansatte. Dette er absolutt ikke et enmannsforestilling. Jeg har så mange mennesker som hjelper meg her, enten det er Nick Marshall eller Martin Diggle eller Andrew Powlesland eller Tim Devine. Jeg har så mange mennesker rundt som virkelig er enestående i det de gjør.
– Nick har vært akademisjef i Nottingham Forest, Tim i Everton og Steve Heighway er jo fortsatt her. De er alle raske til å fortelle meg om jeg ikke går i riktig retning.
– Steve er 72 og er fremdeles sannsynligvis vår beste trener. Hans entusiasme for å stå opp og jobbe og fremdeles kjøre standardene er fantastisk og har gitt meg god støtte. Han jobber primært med 15- og 16-åringene, men noen ganger kommer han inn  han og jobber med U10.

– Jeg har alltid sagt at vi ikke må leve i fortiden, men du må respektere det og lære av det. Vi er veldig heldige at Sir Kenny Dalglish kommer inn i akademiet og spiller en fremtredende rolle. Steve McManaman, Rob Jones, Robbie Fowler. Michael Thomas har nettopp kommet inn igjen og begynner å jobbe med noen av de yngre aldersgruppene også.

Podkasten

Da skal vi lytte til  Alex Inglethorpe som har vært Liverpool Academy Manager siden 2012.
I podkasten til Training Ground.guru (ca. 35 minutter) kommer inn til artikkelen som du også kan lese i sin helhet, klikk på bildet.

Bilde1 ok

-- annonse --