-- annonse --
Nyheter
HISTORISK: Dag Opjordsmoen fra NTF-sport ønsker velkommen til et historisk fellesseminar i Oslo tirsdag. Foto: Teddy Moen
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

For første gang var fagmiljøet fra Norges Fotballforbund sammen med fagpersonell fra NTF-sport (tidl. Toppfotballsenteret), toppklubbmiljøene (på herresiden), fra Norges Idrettshøgskole og fra Norsk Fotballtrenerforening tilstede på en felles fagsamling.
  Dag Opjordsmoen fra NTF Sport og elitedirektør i NFF, Lise Klaveness ønsket velkommen til møteplassen hvor headingen var «Referanser og det neste steget». De la vekt på viktigheten av at fagmiljøet på tvers av tilholdssted må samles, bli bedre kjent og jobbe med dannelse i forhold til trenerrollen. Øyvind Stenberg Lien Iversen fulgte opp med å tydeliggjøre forventingen til miljøet i forhold til å skjerpe nysgjerrigheten og sørge for at spillerne i hverdagen blir fulgt opp på en best mulig måte.

Referanseprosjektet

Rolf Teigen var neste mann på podiet. Han har ledet referanseprosjektet på tvers av fagmiljøene i NFF, NTF-sport og NIH. Prosjektet – med ulike innganger - har vært og vil være tema for flere treffpunkt gjennom 2018. Også på det kommende Cupfinaleseminaret.

Fagprogrammet

10.00 – 10.15 Velkommen med Dag Opjordsmoen, Lise Klaveness og Øyvind S.L. Iversen
10.15 – 10.30 REFERANSEPROSJEKTET U15 – U17 – U19 – U21 – A-LANDSLAGET – «VM Innramming og faglige vyer», Rolf Teigen
10.45 – 11.45 REFERANSER CASE: «Frankrike og Belgia, - slik spilte dem i VM 2018», Eirik Kjønø
11.45 – 12.30 Felles lunsj
12.30 – 13.15 REFERANSER FAGTEMA: «Spillet bak ballen», Rune Skarsfjord
13.30 – 14.15 SPILLEREN I SPILLET: Hvor står vi nå egentlig?, Rolf Teigen
14.30 – 15.15 SPILLET, - SPESIFISITET OG DESIGN AV TRENING FAGTEMA: «Hvordan skape enda bedre treninger?», Aksel Bergo
15.30 – 16.15 FOTBALLFYSIOLOGI I EN HELHETLIGTILNÆRMING FAGTEMA: «Hvilke fysiske krav ser vi at spillet stiller i 2018», Sigmund Apold Aasen
18.00 Felles middag

Kunnskap og kompetanse avgjørende

De siste årene har NTF-sport sitt arbeid med akademiklassifiseringen vist at klubbene i toppfotballen er villige til å prioritere ressurser til å bygge konkurransedyktige utviklingsstrukturer.
  NTF-sport mener derfor at det vil være helt avgjørende å sørge for at kvaliteten i de daglige arbeidsprosessene i klubbene gjennomføres med rett innhold, - i henhold til rett standard.
  – For å lykkes med dette er kunnskap og kompetanse den viktigste forutsetningen. Kunnskap om hva som kreves på et internasjonalt nivå og kompetanse til å skape nødvendig endring i hverdagen, poengterer Dag Opjordsmoen.

Tre dagers samling

Onsdagen var dag 1 av tre hele dager på Meet Ullevaal hvor NTF-sport prøver å legge til rette for at fagpersonellet i klubbene vil kunne gjennomføre bedre fagprosesser i egen klubb, med særlig fokus på referanser i spillet.
  – I tillegg skal vi tilføre konkret og nyttig tilleggskompetanse i jakten på enda bedre treninger, presiserer Opjordsmoen.

Fagsamlingen var obligatorisk for alle Utviklingsansvarlige og Trenerutviklere fra klubber som deltar i Akademiklassifiseringen til NTF-sport.

SempaSeminarPÅ SEMINAR: Leif Gunnar Smerud, Rolf Teigen og Geir Jordet deltok alle på tirsdagens seminar. Foto: Teddy Moen

SemIgangI GANG: NFTs Teddy Moen ønsker Lise Klaveness lykke til når hun nå er i gang i jobben som direktør for elitefotball i NFF. Foto: Privat

-- annonse --