-- annonse --
Nyheter
HISTORISK: Renate Blindheim skrev fredag fotballhistorie ved å bli den første kvinnelige hovedtreneren for et herrelag i toppfotballen, da hun skrev under kontrakten med Sotra sportsklubb. Klubbleder Ronny Ekren er strålende fornøyd. Foto: Sotra SK
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Jeg synes det er en ekstremt spennende mulighet. Jeg var nok litt overrasket, men da jeg fikk muligheten følte jeg at jeg måtte ta den. Jeg tror det blir en veldig kjekk høst, sier Renate Blindheim til tv2.no.
  Hun har foreløpig en kontrakt som varer ut sesongen, med en ambisjon om å oppfylle klubbens målsetting om å holde seg i divisjonen.
  – Det blir et større resultatfokus nå som jeg flytter til Sotra SK og får brynt meg på et høyere nivå enn der jeg har vært, sier Renate Blindheim til Sotras hjemmeside. Hun kommer til klubben fra Åsane 2.

Storfornøyd

–  Vi er storfornøyd med å få Renate på plass. Hun er en trener som passer både klubb og spillergruppe utrolig godt. Hun er ambisiøs og spillestilen passer perfekt inn mot det arbeidet som allerede er påbegynt med avgått trener. Spillerne får fortsette med samme tankesettet, og det er viktig, sier leder Ronny Ekren i Sotra sportsklubb til klubbens hjemmeside.
  – Vi er spent, men samtidig helt sikker på at Renate har det som trengs. Alle referanser tilsier at hun er en kvalitetstrener, fortsetter han.

Spennende ansettelse

– Dette er en spennende ansettelse av Sotra. Renate er en ung og meget ambisiøs trener, som allerede har rukket å ta lærerutdanning, gjennomføre B-lisenskurset med meget godt resultat, samt skaffe seg trenererfaring fra flere klubber. Renate er ærgjerrig og hardtarbeidende trener med ambisjoner om å nå langt, noe jeg har stor tro på at hun vil gjøre. sier Per Mathias Høgmo, leder for topptrenerutdanning i NFF til fotball.no.

Tatt ut på UEFA A-lisens

Blindheim er en av de 48 trenerne som nylig ble tatt ut til å delta på årets UEFA A-lisens trenerutdanning.
  – Dette er et ledd i den positive utviklingen vi ser i hele kvinnefotballen. Det er stadig flere kvinner som spiller fotball og vi utdanner stadig flere kvinnelige trenere. Jeg tror dette bare er starten på at vi vil få se flere kvinnelige trenere i de øverste divisjonene også på herresiden, sier Høgmo.

Gledelig

– Det er gledelig å se at dyktige kvinner tar stadig nye posisjoner i fotballen. Nå er nok en milepæl nådd. Det krever en sterk rygg å være først og derved få ekstra oppmerksomhet. Renate er så offensiv og fotballfaglig sterk at jeg tror hun fikser den rollen og scenen. Jeg og vi ser virkelig frem til å følge utviklingen av hennes karriere i årene fremover, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness til fotball.no.

-- annonse --