-- annonse --
Nyheter
POPULÆRT: Mange har meldt seg på NFFs tilbud om gratis Grasrottrenerkurs som e-læring. Foto: NFF
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Som en konsekvens av koronakrisen, utarbeidet NFF i samarbeid med grasrottrener-partner Norsk Tipping før påske nye grasrottrenerkurs. Kursene tilbys som gratis e-læringskurs så lenge det er stopp i den organiserte fotbalaktiviteten. 

90 kurs

Alle de fire delkursene i NFF grasrottrener tilbys, og ved påmeldingsfristens utløp hadde rundt 2000 meldt seg på, fordelt på 90 kurs landet rundt.
  – Som vi håpet, viste det seg at det sitter mange nye og allerede erfarne fotballtrenere der ute, som nå har tid til å få påfyll av formell trenerkompetanse. Men at vi skulle få så god oppslutning kom nok litt overraskende på oss alle. Det er selvfølgelig veldig hyggelig, sier fagansvarlig for barn og ungdom i NFF, Bo Folke Gustavson til fotball.no.
  – At vi klarer å utnytte en ekstremt utfordrene situasjon ute i klubbfotballen, til noe positivt, er vi veldig glade for. Så er jeg sikker på at dette vil styrke vår barne- og ungdomsfotball på sikt. Nettopp økt kompetanse i bredden, er jo et av våre viktigste satsingsområder, fortsetter han.

Virtuelt klasserom

NFF grasrottrener er allerede etablert med e-læring. Det som er nytt nå er at det er lagt til et virtuelt klasserom og online diskusjonsforum til bruk mellom deltagere og kursveiledere.
  Praksisdelen på feltet vil bli gjennomført i regi av egen klubb eller ved kretsorganiserte samlinger når det åpnes opp for ordinær fotballaktivitet igjen.

– Fungerer utmerket

Fotball.no har snakket med to av de som har meldt seg på de nye kursene, og de uttrykker begge tilfredshet over denne muligheten.
  – Jeg meldte meg på for å fortsette veien til å fullføre grasrottrenerkursene. Nå har vi hatt en gjennomføring med virtuelt klasserom, og det synes jeg har fungert utmerket. Et veldig bra tiltak og jeg er imponert over hvor fort NFF klarte å få i gang dette, sier Fredrik Hole fra Charlottenlund i Trondheim. 
  Han legger til:
  – Det er veldig positivt å kunne benytte denne tiden med redusert aktivitet til å bygge på med kompetanse, samt å få høre hva andre gjør i disse tider.

– At det ble lagt ut virtuelt ble det veldig mye enklere for meg å få plass til det i en hektisk hverdag. Jeg har tatt del 1 og 2 tidligere, men dessverre ikke tatt meg tid til de siste delene. Jeg synes det er fint å få fullført hele løpet og har tenkt til å ta del 4 også så fort som mulig, sier Anita Bakken fra Trysil.

Glad for å bidra

Samarbeidspartner Norsk Tipping er glad for at de på denne måten kan bidra til å utdanne flere trenere til de yngste fotballspillerne.
  – Det er veldig gledelig å se at det er så stor interesse rundt kurset i denne perioden. Norsk Tipping ønsker å bidra til flere og bedre trenere i barnefotballen. Treneren er kanskje den aller viktigste rollemodellen i idretten for å tilrettelegge for god aktivitet, trygge miljøer og skape idrettsglede for barna. Derfor ønsker vi, sammen med samarbeidspartnerne våre, å legge tilrette for god kompetanse på trenere i barneidretten gjennom Grasrottrenerkonseptet, sier Preben Stai, rådgiver samfunnskommunikasjon, sponsor og event i Norsk Tipping til fotball.no.

-- annonse --