-- annonse --
Nyheter
NY BREDDESATSING: Tina Dang, fra venstre, Stine Jelsa, Andrea Hagerup, Christine Bruskeland, Torill Andersen (delvis skjult) og Silje Husabø er alle med på Vaulens nye breddesatsing for jenter. Foto: Lars Fisketjøn/NFF Rogaland
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Til tross for at fotball er landets desidert største idrett for barn og ungdom, opplever også fotballen stort frafall, ikke minst når det gjelder jenter i tenåra. I Stavanger-klubben Vaulen har de tatt konkret tak i problematikken.

Breddelag for jenter

– Vi satser på et breddelag for jenter. Vår målgruppe er 13-19 år. Til nå har vi hatt fire treninger, og vi skal fortsette å ha trening framover på torsdager klokken 18.00 til 19.30 på Vaulenbanen, forteller administrerende leder, Oddvar Brokka i Vaulen IL til NFF Rogalands hjemmeside.
  Han startet med å invitere tilbake jenter fra fjorårets J17-lag, som hadde gitt seg med fotball. Allerede i løpet av et par uker har 17 jenter meldt sin interesse, selv om ikke alle er på alle treninger.

Lavterskel hindrer frafall

– Tanken bak dette laget er at vi ønsker å hindre frafall blant ungdom, og få ungdommen tilbake i en sunn aktivitet. Vi ser at når vi legger opp til et lavterskeltilbud er det flere som ønsker å prøve seg igjen med fotball. Også spillere som har spilt lite eller ingen organisert fotballaktivitet. En del av jentene går også på flere idretter, sier Brokka og fortsetter:
  – Det er mange i og rundt klubben som ønsker at vi skal få til dette breddelaget. Selv om treningsoppmøtet har vært varierende til nå, tror vi på fortsatt vekst. Målet er å ha flest mulig jenter aktive i fotball, og vi fokuserer også på det sosiale i gruppen. Det er viktig at jentene selv er delaktige og at det skjer på deres premisser. Vi har planer om flere forskjellige aktiviteter fremover, blant annet ønsker vi det samme på guttesiden.

Jentene trives

Jentene gir uttrykk for at de koser seg med det nye breddetilbudet til Vaulen.
  – Det er kjekt å komme tilbake til fotballen. Nesten alle vi har spilt før, sluttet med fotball, og kommer tilbake nå. I tillegg har vi fått noen nye jenter, sier Stine Jelsa, en av spillerne.

 

Vaulen2HAR DET KJEKT: Fra venstre: Silje Husabø, Oddvar Brokka, Christine Bruskeland, Eirik Haglund, Tina Dang, Andrea Hagerup, Stine Jelsa, Torill Andersen og Josie Kuhnert trives med det nye tilbudet i Vaulen IL. Foto: Lars Fisketjøn/NFF Rogaland

-- annonse --