-- annonse --
Nyheter
GIR SEG: Nils Johan Semb slutter som sportssjef for Norges A-landslag og går over i en annen rolle i NFF. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet. Nå har Lars etablert og satt sitt støtteapparat og rutiner, og kjernen i en spillergruppe han satser på er på plass. Dermed er rollen som sportssjef smalere, og jeg mener det er riktig å bruke min tid og ressurser på andre oppgaver. I tillegg føles timingen riktig etter at vi har lagt bak oss et historisk godt landslagsår, og en omorganisering på sport med en ny eliteavdeling er under etablering med ny ledelse, sier Nils Johan Semb til fotball.no.

Ny rolle

– Som seniorrådgiver og mentor skal jeg bidra ut fra min bakgrunn som landslagssjef og toppfotballsjef. Både i arbeidet med de aldersbestemte landslagene, samhandlingen med toppklubbene og i NFFs trenerutdanning for topptrenerne, forteller Semb videre.
  I eliteavdelingen skal han jobbe under Lise Klaveness, og NFF er glad for at de kan utnytte Sembs kompetanse og erfaring videre i en annen rolle. En rolle han skal ha fram til han går av med avtalefestet pensjon i mars 2021.
  – Vi har stor forståelse for at Nils Johan ønsker å prioritere annerledes fremover, men er samtidig glad for at vi får bruke hans erfaring og kompetanse en stund til, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt til fotball.no.  

• Les også: Det blir et tomrom etter Nils Johan Semb

Rekrutterte Lagerbäck

Nåværende landslagssjef ble rekruttert av Nils Johan Semb i hans daværende rolle som toppfotballsjef, og svensken roser sin avtroppende sportssjef.
  – Nils Johan var en viktig person for meg da jeg ble ansatt ettersom vi kjente hverandre godt, og han kunne det meste om norsk fotball. Med den støtten visste jeg at min jobb spesielt i starten ville bli mye lettere. Nils Johan var derfor en viktig grunn til at vi etter en treg start ganske raskt fikk betydelig bedre resultater, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til fotball.no.

-- annonse --