-- annonse --
Nyheter
PÅ NÆRT HOLD: Sammen med Albert Puig blir det nå mulig å oppleve Barca-fotballen på nært hold, med seminar i Spania. Her Puig sammen med NFTs Reidar Schjei i forbindelse med et tidligere seminar i Norge om Barca-fotballen. Foto: Privat
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Tiki-Taka Fotball har avholdt en rekke kurs om Barcafotball tidligere. 

Foreløpig program

  • 10-timers seminar om Barcafotball - Nivå 2 (level 2 course)
  • Overvære trening hos Reus og Tarragona - Nivå 3 i Spania.
  • Besøke katalansk breddeklubb. Hva kan vi lære av Atletic St. Just i Barcelona?
  • Overvære trening Atletic St. Just.
  • Overvære kamper FC Barcelona akademi sammen med Albert Puig

Man vil se kamper med

  • FC Barcelona B
  • FC Barcelona

Kapasitet som ansvarlig

Tidligere trener i Barcelona, Albert Puig vil være hovedforeleser. I tillegg jobber vi med å knytte til oss en eller to fagpersoner med bakgrunn fra FC Barcelona.
  Albert Puig er i dag assistenttrener for New York City FC som spiller i MSL. Han samarbeider der daglig med Domenenc Torrent, kjent som Pep Guardiolas assistenttrener i Barca, Bayern München og Manchester City.
  Dette gir Albert en unik kompetanse. Tidligere som dedikert ungdomstrener. Nå også som trener på profesjonelt seniornivå.

Kurssted

Selve seminaret vil foregå i Albert Puigs hjemby Cambrils, sør for Barcelona. Dette gjør at man kan få til et mer effektivt seminar. Alle bor på samme hotell som muliggjør mye sosial omgang med trenerkolleger.
  En av de eksterne foreleserne med bakgrunn fra FCB, vil snakke om det fysiske aspektet innenfor posisjonsspill.

Klubbesøk

Man vil besøke Reus og Tarragona hvis begge klubber spiller i Spansk Segunda (2. div). I hovedsak blir det fokus på deres akademier. Kjente spillere derfra er Sergio Roberto og Isaac Cuenca.
  Barca er den store inspirasjonen. Men enhver klubb gjør ting allikevel på sin måte. Noen er mer resultatorienterte enn andre. Noen klarer å finne en balanse i dette som gjør det mulig for noen spillere å gå hele veien. Reus og Tarragona er to slike klubber. Albert Puig kjenner disse godt og vil kunne ta deltakerne  inn der man vanligvis ikke kommer inn.

Helgen i Barcelona

Fredag går turen til Barcelona der man vil besøke Atletic St. Just og se kamper på flere nivå. Dette er en liten klubb. De holder til ganske nært akademiet til FC Barcelona. Atletic er relativ nyoppstartet, men gjør seg allerede nå bemerket i byen som en klubb med både de rette verdiene og høy faglig kompetanse. De har nylig som av meget få klubber i verden, inngått en samarbeidsavtale med FC Barcelona.
  På mange måter vil denne klubben kunne være en fin inspirasjon for hvordan mange norske klubber burde vært drevet. De har tre-fire lag i hver årgang. Deres beste lag spiller på nivå én og to i Bcn. Dvs at de klart ville vært i Norgestoppen med disse.
  Carlos Cebrián som er en av grunnleggerne og nå sportssjef, vil presentere klubben med et times foredrag før to av klubbens unge trenere vil presentere det sportslige. Etterpå vil man observere treninger. Det er fasinerende å se hvordan de på en effektiv måte får skviset inn alle sine lag på de tre dagene de har til rådighet for trening på dette stadion.

Kamper i Barcelona

Barca B og A-laget har begge hjemmekamper den helga. Men kampene er ennå ikke bekreftet om de spilles lørdag eller søndag.
  På lørdag formiddag drar man til  akademiet og ser kamper der i 3-4 timer. Sammen med gruppen vil være Alex Gomez Comes som har jobbet som trener i FCB i syv år. Han vil kunne besvare mye av det man lurer på.
  Søndagen er ikke en obligatorisk dag med et fastsatt program, og da vil noen ha hjemreise. For de som blir igjen, vil det være store muligheter til å se lokal fotball også denne dagen, da alle kamper spilles i helga. Noen vil se mer aldersbestemt, mens andre kanskje vil se seniorfotball på nivå to-tre og nedover?

Hotell under oppholdet

I Cambrils bor man på Hotel Diego's som ligger en kort spasertur fra banen. Dette er et koselig lite, men moderne hotell. I Barcelona sjekker vi inn på et hotell arrangøren er kjent med fra tidligere.
  Det legges opp til å bo på dobbeltrom, men med mulighet for enkeltrom mot et pristillegg.

UEFA B godkjenning - ETU

Man har inne en søknad om å få en godkjenning fra NFF på å kunne gi 10-timer etterutdanningskurs til UEFA B-lisensen på dette.
  Det vil være ett begrenset antall plasser. Hvis det ikke er nok påmelding, vil kurset bli avlyst, alternativt blir opplegget justert noe.
  For de som bestiller billetter nå, vil arrangøren ved en eventuell avlysning, kunne tilby ett  opplegg. Dog ikke med seminar.

Påmeldingsfristen er satt til søndag 25. november.
Prisen er kr 7 500,- som inkluderer alt utenom flybilletter, som deltagerne selv må organisere.

Avslutningsvis

Fo å holde kostnadene nede, har arrangøren valgt enkle, men gode løsninger på logistikk/transport og overnatting. Målet er å få til et bra seminar både mht det sportslige og sosiale. 
  Ta kontakt med. Rune Mikkelsen (Tiki-Taka Fotball) om du har noen spørsmål til opplegget - Mob: 400 700 99
  Påmelding til: @gmail.com  

PuigpafeltetPÅ FELTET: Albert Puig i aksjon på feltet under et tidligere seminar om Barcafotball. Foto: Privat-- annonse --