-- annonse --
Nyheter
SEMINAR: Administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, og daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, deltar på seminaret og paneldebatten på Ekebergsletta. Foto: Norsk Tipping
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Bakgrunnen for undersøkelsen har vært å se nærmere på nordmenns holdninger til fotball for kvinner, og følges opp med et eget kvinneseminar under Norway Cup på Ekebergsletta mandag - «Fotball er fotball - Like muligheter for jenter og gutter?»
  Der blir det innlegg av barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og fotballpresident Terje Svendsen, historier fra grasrottrenerene Kine Lunde og Solveig Gulbrandsen, i tillegg til en paneldebatt om holdninger til jentefotball.

Positivt

– Vi visste jo at utviklingen var positiv for kvinnefotballen, både økonomisk og målt i medieinteresse. I vår egen virksomhet har vi sett at både omsetningen og antall kunder som kjøper spill på norske kvinnekamper på Oddsen har doblet seg siden samme tid i fjor. Derfor var vi nysgjerrige på hvilke holdninger nordmenn har til kvinnefotball nå i 2018, sier Norsk Tippings administrerende direktør, Åsne Havnelid om resultatene fra undersøkelsen.
  Undersøkelsen ble gjennomført i juni, med over 1000 respondenter fra et representativt utvalg av befolkningen.
  – Undersøkelsen viser først og fremst at nordmenn har en grunnleggende positiv holdning til kvinnefotball, og det er gode nyheter for alle som er glade i fotball. Kanskje spesielt for de mange tusen jentene som snart skal i sving på Norway Cup. De har bedre muligheter enn noen gang til å følge ambisjonene sine, fortsetter Havnelid.

Ønsker at toppklubbene satser på kvinner

Her er noen av de sentrale funnene i undersøkelsen:

  • 77 prosent mener eliteserielag som Rosenborg og Brann bør etablere elitelag for kvinner
  • 76 prosent mener kvinner er like gode fotballdommere som menn
  • 73 prosent mener kvinner er like gode fotballkommentatorer som menn
  • 72 prosent mener det bør være lik lønn for begge kjønn i toppfotballen
  • 69 prosent mener kvinner er like gode fotballtrenere som menn
  • 65 prosent tror vi vil se en kvinnelig trener i eliteserien innen ti år
  • 54 prosent tror det er mulig å oppnå full likestilling i fotballen. Ser vi på bare mennenes svar, er tallet 52 prosent.

Mandagens seminar arrangeres på Norway Cups kulturarena på Ekebergsletta kl. 13.00.

-- annonse --