-- annonse --
Nyheter
GOD ERFARING: Leder av NFFs medisinske råd, Brann-lege og spesialist i idrettsmedisin og allmennmedisin, Magnus Myntevik, mener norsk fotball har god erfaring med gjennomføring av smitteverntiltak gjennom åpningen for full kontakt både i toppfotballen og i barne- og ungdomsfotballen, og mener det borger for en kontrollert gjenåpning av breddefotballen. Foto: brann.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

NFFs medisinske råd mener et obligatorisk undervisningsopplegg for alle i breddefotballen vil gi godt smittervern og gjøre det trygt å åpne breddefotballen for alle.
  – Norsk fotball har god erfaring med gjennomføring av smitteverntiltak gjennom åpningen for full kontakt både i toppfotballen og i barne- og ungdomsfotballen. I et smittevernperspektiv er det langt bedre at spillerne i voksenfotballen deltar i organiserte økter med fokus på smittevern, kontra uorganiserte økter som vi vet skjer i stor skala om dagen. Vi har nå laget et undervisningsopplegg hvor NFF kan kreve at det gjennomføres før hver enkelt spiller i breddefotballen kan klareres for trening og senere seriespill, sier Magnus Myntevik til fotball.no.

Tre hovedprinsipper

Det har ikke vært et eneste tilfelle av Covid 19 i toppfotballen siden toppfotballpiloten ble innført. Et bevis i seg selv på at fotballspillere tar smittevern på alvor, og følger reglene.
  – Breddefotballen kan klare det samme. Det er tre hovedprinsipper som ligger til grunn for å hindre smitte i fotballen: Syke personer skal ikke delta på trening, det skal praktiseres god hygiene på trening, og det skal være redusert kontakt mellom personer.  Alle som ønsker å spille fotball med full kontakt klarer å følge disse prinsippene. Gjennom NFFs undervisningsopplegg vil vi få en bevisstgjøring og en ansvarliggjøring som den uorganiserte treningen aldri kan matche. La hele fotballen bli en ambassadør for at det helt nødvendige smittevernet fortsetter, oppfordrer Myntevik på fotball.no.

Bekymring

Han fortsetter:
  – Å si ja til fullkontakttrening på dette grunnlaget er å si ja til godt smittevern, ja til folkehelse, og ja til fotball og fellesskap over hele landet. Alternativet til å få på plass et regelverk rundt treninger med full kontakt og systematisk smitteovervåkning i klubb er langt, langt dårligere. Det bekymrer oss i NFFs medisinske råd, og det håper vi bekymrer regjeringen og helsemyndighetene også. 

Møte fredag

NFFs medisinske råd har i tillegg til utarbeidelsen av undervisningsopplegget nå også gjennomgått og kvalitetssikret koronahåndboken, koronavettregler og alle protokollene enda en gang.
  – Vi ønsker og vi trenger å få presentert våre omfattende planer i juli. Vi frykter at trykket gjennom sommeren vil eskalere med uorganiserte treninger i stor skala. Ingen er tjent med det, og ingen ønsker det. Vi ber derfor regjeringen innstendig om å møte oss i juli, slik at våre planer for smittevernundervisning også blir en del av beslutningsgrunnlaget. Vårt håp er at regjeringen mener planene våre er så gode og ansvarlige at vi kan få til oppstart for alle fra 1. august. Norsk fotball har vært en god ambassadør for smittevern i Norge. Den rollen ønsker vi også å ta i fortsettelsen, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Det er nå klart at kulturminister Abid Raja (V) møter fotballpresidenten og idrettspresident Berit Kjøll til samtaler om oppstarten av breddeidretten i dag, fredag.

-- annonse --