-- annonse --
Nyheter
BER FOR ÅPNING: Landslagssjef Ståle Solbakken ber innstendig myndighetene om å åpne for normal aktivitet i breddefotballen. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Landslagssjefen mener norske myndigheter må innrømme at de har gått for langt i nedstengingen av fotballen. 
  – Det får konsekvenser for fremtiden til mange, sier Ståle Solbakken til TV 2.

Fotballen ruller i Danmark

Han viser til Danmark, der breddefotballen har gått som normalt allerede fra 13. mai i fjor, med unntak av en periode etter sesongen, i november/desember da smittetallene i Danmark var høye. Solbakken mener erfaringene fra Danmark viser at utendørs fotballspilling er forsvarlig under en pandemi.
  – Du skal ha veldig vektige grunner for ikke å gå i gang med det. Det handler om en annen type sykdom enn korona. Du har psykisk helse, som har vært mye diskutert under pandemien, og du har frafallet i idretten, med hva det vil koste samfunnet på kort og lang sikt, sier Solbakken til TV 2.
  Sverige, Island og England er andre eksempler på land som har prioritert å få breddeidretten i gang.

Ser fortvilelsen

Overfor TV 2 understreker Ståle Solbakken at han respekt for det enorme ansvaret myndighetene sitter med i denne situasjonen, og at de til enhver tid gjør det de mener er riktig.
  – Det er lov å innrømme at «her har vi kanskje gått for langt, litt for lenge.» Og se til de landene som har klart å gjennomføre dette på en god måte. Jeg bor i ett av de landene, sier København-bosatte Solbakken. 

– Jeg ser fortvilelsen i det ganske land. Dette er livet til mange. Én ting er breddeidretten for de voksne, som har en enorm mental og fysisk effekt på hele samfunnet og hvordan vi har det. Det samme har barneidretten og all aktivitet for barna. Jeg håper og tror at dette blir evaluert hver eneste dag nå, når det har gått så langt og vært stengt ned så lenge. Det får konsekvenser for framtida til veldig mange, sier landslagssjefen videre.

-- annonse --