-- annonse --
Nyheter
INNSAMLING: Lørdag løper Teddy Moen Fløymila på Flekkerøy for å samle inn penger til NFTs MYSA-prosjekt i slummen i Nairobi. Foto: Fløymila og Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

 – Målet er å klare å løpe de 10 kilometerne under 75 minutter, forteller Moen. Han legger til at formen er stigende etter at han gikk gjennom en ny kreftoperasjon i mars på Rikshospitalet.
  – Høyre lunge har ennå ikke leget seg, så pusten er ikke som den en gang var. Men dette er ikke først og fremst en kamp mot klokka, det handler om å støtte en lokal arrangør som gjerne vil gi et bidra til vårt samfunnsprogram i Mathare-slummen i Kenya.

Fløymila arrangeres for åttende gang av Fløy IL, og ganske tidlig ble de 200 plassene opptatt av løpere som ønsker å konkurrere mot seg selv og andre i hyggelig omgivelser på øysamfunnet Flekkerøya. En rekke ildsjeler i idrettslaget gjør en flott jobb med å organisere løpet, og hvert år gir det overskuddet til et godt formål.

– Trenerforeningen vil også benytte denne anledningen til å utfordre andre fotballtrenere og medlemmer av NFT til å gi et lite beløp til MYSA-prosjektet, gjennom å heie meg frem de 10 kilometerne lørdag. Vi håper mange vil vippse foreningen et beløp for å støtte Teddy, som igjen vil bety god hjelp til arbeidet med å utvikle fotballtrenere i Mathare-slummen. 

Han kan fortelle at Brandsdals Group vil gi 5000 kroner til prosjektet om Teddy klarer å komme inn under 75 minutter. Og CEMO gir et tilsvarende beløp om daglig leder klarer det på under 74 minutter!

Utdanning er nøkkelen!

Covid-19 pandemien preger naturlig nok hverdagslivet i Nairobi, men MYSA har siden i mars gjort et fantastisk arbeid med å distribuere mat og medisin til trengende i slumområdene - godt hjulpet av lokale donorer og forretningsdrivende. Alle fotballkamper blant de ca. 30 000 spillerne i MYSA og utviklingsprogram er fortsatt på vent, men NFT og Teddy har ukentlig kontakt med trenerveilederne i MYSA og akademiansvarlig Henry Majale.
  – Sammen med Sports Path i England, har vi utviklet et webbasert utdanningsprogram for trenerstaben i MYSA Kenya. Veilederne har siden april gjennomført seks moduler hvor Zoom som verktøy har knyttet Kenya, Norge og England sammen i en spennende læringsprosess.

Siden 2013 har Norsk Fotballtrenerforening bidratt med mellom 250 000-300 000 kroner årlig til utviklingsprogrammet, samtidig som NFT har samlet inn og gitt masse fotballer og treningsutstyr. NFT har også med gode samarbeidspartnere bygget et moderne kompetansesenter for utdanning og skolering på MYSA sitt hovedkvarter i slummen. 

– Hver krone vi får inn til prosjektet, går utelukkende tilbake til MYSA. Derfor oppfordrer jeg alle til å gi et lite bidrag i anledning av at jeg stiller på startstreken på Fløymila lørdag 22. august avslutter Teddy Moen. 

  • Vil du støtte NFTs arbeid med å utdanne flere og bedre trenere i MYSA i Kenya – VIPPS ditt bidrag til #604549
-- annonse --