-- annonse --
Nyheter
DROPPER KARAKTERER: Stabæk dropper karakterkort med ferdighetsvurdering av 7-åringer i klubben. Illustrasjonsfoto: IVAR THORESEN
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Budstikka.no skriver at det var etter ønske fra foreldre at Stabæk innførte karaktervurderinger av 150 barn mellom 7 og 10 år. Blant det som ble vurdert var treningsrutiner, holdninger, fysiske egenskaper og tekniske ferdigheter.
  I følge Budstikka.no gjaldt vurderingen spillere som deltar på Stabæks tilbud til utviklingsgrupper i SFO-tiden – et tilbud Stabæk selv på sine hjemmesider beskriver som «et treningstilbud for ivrige gutter i alderen 7–10 år».

Klubben legger seg flat

Ordningen skal ha fungert slik at spillerne hvert halvår fikk et karakterkort der de ble vurdert etter i alt 19 ulike kriterier, som treningsrutiner, holdninger, teknikk, fysiske egenskaper og spilleforståelse etter skalaen 1 til 6.
  Nå legges ordningen død.
  – Det var etter et ønske fra foreldre at vi startet med evalueringer, og det var ledere i akademiet som varslet oss om at dette ikke var en god måte å gjøre det på. Vi ser at det ble for brutalt å vurdere disse spillerne med karakterer. Vi legger oss flate, og beklager dette, sier daglig leder Jon Tunold i Stabæk til Budstikka.no.
  Han legger til at spillerne over 12 år blir vurdert gjennom en samtale mellom klubben og foreldre, men at dette i praksis er vanskelig å gjennomføre for alle de 150 spillerne i utviklingsgruppen.
  – Vi skal nå vurdere om dette må til, og eventuelt hvordan det burde gjøres. Vi ønsker å utvikle oss, utvikle fotballspillere, men noen ganger trår vi feil, sier Tunold videre til lokalavisen, og legger til at en eventuell ny vurderingsform må være mer konstruktiv enn et tall.              

Motiveres ikke av tall

Fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, er betenkt over praksisen slik den har vært i Stabæk, og sier til Aftenposten:
  – Alle spillere, uansett alder, ønsker tilbakemeldinger. Det kan nesten ikke bli nok av det. Spillerne motiveres av det, og de ønsker det. Men det er viktig med konkrete tilbakemeldinger man kan jobbe etter. Et tall – hva skal du bruke det til?
  Grøttland er glad for at Stabæk nå avvikler systemet:
  – Det er veldig positivt at de har lagt seg flate. Hvis det er én klubb som er dyktige på spillerutvikling i Norge, så er det Stabæk. Jeg har full tiltro til at de håndterer det på en bra måte, sier Grøttland til Aftenposten.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --