-- annonse --
Nyheter
STORSLAG: Tidligere toppspiller og nå landslagstrener for Tyskland U21, Stefan Kuntz, var i storslag under Cupfinaleseminaret på Ullevaal stadion fredag. Foto: IVAR THORESEN
Gjest
Av Marius Dahl

CFS2017grønnmsymbolNå må han tilpasse seg dagens ungdom.

Krakow juni 2017: Det er en dag til Kuntz og hans tyske talenter skal opp mot Italia i siste gruppekamp av U21-EM. To giganter som har utspilt klassikere tidligere, senest i 2012 da nettopp Italia slo ut Tyskland i semifinalen av EM i Polen og Ukraina.
  Kuntz, som selv banket inn et mål da Tyskland slo hjemmehåpet England ut i semifinalen av 1996-EM, forventer tenning. Men dagen før skjebnekampen kommer en uventet forespørsel fra kapteinsteamet:
  De ville til frisøren.
  – Jeg ville aldri dratt til Krakow for å gå til frisøren! Jeg sa vi kunne fly inn en tysk frisør. 17 spillere ville bruke ham, sier Kuntz.
  – Selv tre fra trenerteamet gikk til ham, roper han oppgitt til stor latter fra UBC-salen på Ullevaal.

Moderne tilnærming

Nå, et halvt år senere, talte han fredag formiddag på Cupfinaleseminaret der han i hovedsalen ble intervjuet av Viasat-kommentator Daniel Høglund i en flott seanse. Kuntz var i godt humør, i fyr og flamme. Engasjert var han da han snakket om å tilpasse seg dagens spillere.
  – Jeg bryr meg ikke om håret, men jeg ble bedt om å være en moderne trener, sier Kuntz, som selv fikk med seg 25 landskamper for Tyskland.
  Derfor valgte Kuntz å ha en mer moderne tilnærming til oppladningen til de viktige kampene til Tysklands U21-lag. Han har fokus på at spillermøter ikke skal bli for lange og kjedelige. Derfor har en løsning vært å la spillerne se på motstander på iPad mens de får massasje. Slik kunne de trykke på hver enkelt spiller og få opp motstanderens styrker og svakheter, mens de fikk behandling.

Satte ned foten for selfies

– Man må kommunisere på deres måte. Det er min største styrke. Å komme inn i hodet på hver spiller, hva er normalt for dem, hvordan kommuniserer de? Ta del i deres verden. Da jeg var liten ba pappa meg bytte kanal på TV-en, vi hadde jo for øvrig bare to kanaler. Jeg måtte reise meg for å trykke på TV-en. Det er bare to generasjoner fra han og til min datter, som har mange kanaler på sitt nettbrett, sier Kuntz.
  Som likevel har satt ned foten for én moderne trend han ikke syns noe om. For da Kuntz ser dagens Champions League-finaler og spillere som feirer med selfies og mobilbilder av seg selv, blir han en smule oppgitt.
  – I min tid feiret vi sammen! Derfor engasjerte vi en fotograf som vi gav tilgang til alt i garderoben. Dermed trengte ikke spillerne å tenke på bilder, de kunne heller få rettighetene. Vi skulle feire og vinne sammen, sier Kuntz bestemt.

Tapte kampen

–  Jeg hadde aldri trodd at noe sånt skulle være fokus før mesterskapet, men det var en del av puslespillet, sier Kuntz og svarer lite troverdig "nei" på spørsmål om han noensinne har tatt en selfie selv.
  – Men jeg kan ikke ta med meg disse personlighetene til mitt neste lag. De er to år yngre, sier Kuntz.
Til tross for fotografer og fine hårsveiser, ble det 1-0-tap mot Italia. Sannsynligvis hadde de fikset seg greit på håret også de. Tyskland avanserte derimot som beste toer, slo England i semifinalen på straffesparkkonkurranse og løftet trofeet etter 1-0-seier over Spania i finalen.

CFSKuntz1INTERVJU: Daniel Høglund fra Vias intervjuet Tysklands U21-trener Stefan Kuntz på Ullevaal. Foto: IVAR THORESEN

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --

Cron Job Starts