-- annonse --
Nyheter
NY JOBB: Ingvild Stensland er ansatt som ny U23-landslagstrener. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Stensland overtar jobben etter Alexander Straus, som i høst sluttet som landslagstrener for å bære hovedtrener for Sandviken i Toppserien.

Om ett år

– Ingvilds karriere snakker for seg selv, og hennes erfaring derfra er svært verdifull for oss og for spillerne på vei opp og frem. Dessuten kjenner vi Ingvild godt fra jobbing rundt landslag og U23 tidligere, så dette er en løsning vi er svært begeistret for. At vi spikrer staben med enda en kvinnelig landslagstrener er også noe vi er veldig fornøyde med, og vi gleder oss til Ingvild er klar for å gå inn for fullt i jobben, sier seksjonsleder for aldersbestemte landslag i NFF, Truls Dæhli til fotball.no.

Stensland er gravid og vil derfor ikke starte for fullt i sin nye jobb før hun er tilbake etter mammapermisjon, etter planen på nyåret i 2022.
  NFF skriver at jobben i denne overgangsfasen vil bli håndtert internt.

Lang erfaring

Ingvild Stensland har 144 A-landskamper for Norge og har en lang klubbkarriere både i Norge og utlandet, blant annet for Lyon. Hun håper selv hennes erfaring skal komme både henne selv og unge landslagsspillere til gode.
  – Det er viktig at disse spillerne får internasjonal referanse og får spille kamper internasjonalt. Det har jeg mye erfaring med og vet hva som kreves for å ta siste lille steget, så forhåpentligvis kan jeg lære dem litt. Jeg brenner veldig for kvinnefotballen og har hatt mange roller tidligere som spiller, assistenttrener og toppspillerutvikler, så det blir utrolig spennende å prøve meg som hovedtrener, sier Stensland til fotball.no.

-- annonse --