-- annonse --
Nyheter
TILBAKE: Alexander Straus kom til NFF som aldersbestemt landslagstrener på jentesiden fra Sandviken. Nå går turen tilbake til Bergen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Straus lar det dermed bli med drøyt to år som trener for aldersbestemte landslag på jentesiden i denne omgang.
  – Før sommeren var ikke dette i tankene mine, men det er flere ting som har spilt inn og påvirket. Korona-situasjonen har påvirket både privat og konkurransmessig, der det har gjort det veldig vanskelig for aldersbestemte landslag. Summen av dette gjør at ting blir som det blir nå, sier Straus til fotball.no.

Vanskelig avgjørelse

Han legger til at avgjørelsen var vanskelig.
  – Miljøet jeg har vært en del av henger veldig høyt for meg, både kollegialt og faglig. Spesielt eliteavdelingen, som jeg har vært en del av, er et miljø det er vanskelig å forlate. Jeg har fått venner jeg holder veldig høyt og jeg mener det faglig sett er verdensklasse. Jeg har lært utrolig mye og det var på ingen måte slik at jeg aktiv jaktet ny jobb, men da Sandviken tok kontakt for et par uker siden så ble det sånn. Det er en klubb med tydelige ambisjoner og jeg har troen på at vi kan få til noe der.

Ettertraktet trener

– Alexander har gjort en strålende jobb for oss i den perioden han har vært landslagstrener for U23 og J19. Han kom inn som et friskt pust og bidro ganske umiddelbart til å løfte U23-laget vårt til å bli en bro mellom de beste og de nest beste slik vi hele tiden har ønsket, sier fungerende leder i NFFs eliteavdeling, Truls Dæhli til fotball.no.
  Han synes det er trist for NFF å miste Straus, men har ingen problemer med å forstå at han er en ettertraktet trener.

-- annonse --