-- annonse --
Nyheter
TRENERIKON: Ingen skandinavisk trener kan vise til en karriere som Sven Göran Eriksson. Svennis kommer til Cupfinaleseminaret for å dele litt av sin enorme kompetanse og opplevelser som en av verdens mest kjente fotballtrenere. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Opp gjennom årene har Cupfinaleseminaret hatt besøk av mange internasjonale trenere. Få kan måle seg med legenden Sven-Göran Eriksson fra lille Torsby i Sverige. Gå ikke glipp av muligheten til å være med på seminaret fra 2.-4. desember og stift et nærmere bekjentskap med Svennis og hans eventyrlige trenerkarriere.
  – Det er begrenset med plasser, så det kan være lurt å være rask med påmeldingen for å sikre seg plass, understreker daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening. 
  Tidlig påmelding gir dessuten de beste prisene for deltakelse.

NFT og medarrangørene Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball-Sport er i full gang med å lage et svært spennende og inspirerende innhold – med et variert og kvalitativt godt program for trenere fra alle nivåer i norsk fotball disse tre tidlige desemberdagene.

Over 40 år som topptrener

– Fotball er som dop. Havner du først innenfor er det vanskelig å ta seg ut av det igjen, sier trenerlegenden Sven-Göran Eriksson om sin lidenskap for spillet. Den lidenskapen som har gjort ham til Nordens mest meritterte fotballtrener, og som i løpet av over 40 års virke har ført ham fra Degerfors til Roma, fra Benfica til England, fra Mexico til Kina.

Svennis har trent de beste klubbene i de største ligaene. Og han ble den første ikke-britiske treneren for Englands landslag i 2001. Han har en erfaring og en historie som er helt unik, ikke bare sett med skandinaviske eller nordiske øyne.
  – Fotball er for meg nesten større enn livet. Noe jeg virkelig har brent for, sa Svennis til Fotballtreneren da vi møtte ham i Oslo for tre år siden.

Unik trenerhistorie

Med Svennis på plass vil deltakerne på årets Cupfinaleseminar få en sjelden sjanse til å høre høre historien om en helt unik trenerkarriere direkte og uten filter.
  Og ikke minst vil det komme spennende erfaringsbaserte refleksjoner rundt både trenerrollen og lederskap i fotballen – på øverste internasjonale hylle.

– Som värmlending er jeg ganske lugn. Jeg er ikke den typen som står på sidelinja og skriker. Jeg har alltid forsøkt å trene spillere slik som jeg har oppdratt mine barn. Barn gjør alltid noe dumt, nettopp fordi de er barn. Slik er det med fotballspillere også, og jeg tror ingen blir bedre av at jeg står og skjeller på dem. Jeg tror mer på å snakke med folk, prøve å forklare hva jeg ønsker og si det så tydelig at alle forstår.
  – Så er det avgjørende å få alle til å akseptere din idé. Spillerne må tro på at vi spiller slik vi blir enige om fordi det gagner laget. Spillere som tviler gir aldri 100% for laget. Spillere som tror, gjør det. Som trener har du vunnet laget når spillerne kommer og stiller spørsmål eller har forslag til endringer og forbedring. Mye handler om respekt, alle må respektere hverandre. Da kjenner du som trener at det er ditt lag, sa Svennis til Fotballtreneren i 2018. 

FAKTA
Sven-Göran Eriksson
Født: 5. februar 1948
Bosted: Torsby, Sverige

  • Spillerkarriere: 

1964-1971:     Torsby IF
1971-1972:     SK Sifhälla
1972-1973:     KM Karlskoga FF

  • Trenerkarriere:

1977–1978:    Degerfors IF
1979–1982:    IFK Göteborg
1982–1984:    Benfica
1984–1987:    Roma
1987–1989:    Fiorentina
1989–1992:    Benfica
1992–1997:    Sampdoria
1997–2001:    Lazio
2001–2006:    England
2007–2008:    Manchester City
2008–2009:    Mexico
2010:              Elfenbenskysten
2010–2011:    Leicester City
2013–2014:    Guangzhou R&F
2014–2016:    Shanghai SIPG
2016–2017:    Shenzhen FC
2018-2019:     Filippinene

Alt på Ullevaal Stadion

 CFSVelkommenTilbakeVELKOMMEN TILBAKE: Daglig leder Teddy Moen i NFT (i midten) gleder seg til å ønske veteranene Svein Haagenrud og Andreas Morisbak og mange andre norske fotballtrenere velkommen tilbake til Cupfinaleseminar med faglig og sosialt program i Oslo i desember – to år etter forrige seminar. Foto: Ivar Thoresen

Årets Cupfinaleseminar vil ha to fysiske tilbud, etterutdanning for lisens-trenere over tre dager og ordinært seminar over to dager. I tillegg lanserer NFT en nyvinning sammen med Norsk Tipping: Cupfinaleseminaret Digital.

– Lørdag 4. desember skal vi lage en tre timers sending fra Cupfinaleseminaret som skal streames ut til klubbhusene i norsk fotball. Målet er at klubbene skal samle sine trenere til en impulssamling på sin egen hjemmebane, hvor de skal kjenne at de er en del av miljøet på Ullevaal i forbindelse med Cupfinaleseminaret, sier Teddy Moen.

Størst og viktigst

  – Det finnes ikke en større og viktigere møteplass for fotballtrenere i Norden enn Cupfinaleseminaret, fortsetter Teddy Moen.  
  Etter at NFT måtte korona-avlyse i fjor etter 31 år med sammenhengende seminar, lover han at deltakerne skal få mye valuta for pengene i år. 
  Moen presiserer at det vil bli trangt om plassen, og at trenere som ønsker å delta må kjenne sin besøkelsestid og melde seg på tidlig for å få plass. Cupfinaleseminaret vil ikke bli strømmet, slik at deltakelse (og tildelte etterutdanningstimer) bare er mulig å få gjennom å være fysisk til stede i Oslo.

Stor bredde og dybde

– Tradisjonen tro lover vi et program fullspekket med attraktive temaer og spennende bidragsytere. Målet er at deltakerne skal ta med seg inspirasjon, tips og ideer tilbake til sin trenerhverdag. Vi er i dialog med mange kapasiteter fra både inn- og utland som ønsker å være med, lover Teddy Moen. 
  Mer informasjon om programmet og påmelding til seminaret finnes på cupfinaleseminaret.no. Det kan også nevnes at prisene er de samme som i 2019, og at de som er tidlig ute selvfølgelig får den beste rabatten.

Mer enn bare fag

Cupfinaleseminaret 2021 har som mål å samle 700 deltakere, fordelt med 250 på etterutdanningen (tre dager) og 450 på det ordinære seminaret (to dager).
  – Men seminaret er mer enn bare det faglige. Det sosiale og kollegiale er viktig, og på Ullevaal skal man treffe gamle og nye trenervenner. Det betyr sosiale tiltak på kveldstid, som blant annet den store Fotballtrenerfesten fredag kveld, som var en stor suksess i 2019.
  – Ingenting er viktigere etter en lang dag enn å senke skuldrene, diskutere fag, mimre og stifte nye bekjentskaper i hyggelige omgivelser. Med god mat og drikke som tilbehør.

Nyvinninger og praksis

CFSGarderobepratGARDEROBEPRAT: Det er firmaet Snøhetta som har designet de nye og fantastiske garderobene på Ullevaal Stadion. Nå får du anledning til å kjenne på stemningen her i møte med kjente trenerprofiler. Foto: Teddy Moen

Et av de nye konseptene på årets seminar er «garderobeprat», hvor man i møte med en velkjent og erfaren fotballtrener skal gjenskape stemningen, kulturen og formidlingen i garderoben. 
  Tilholdsstedet vil være i de fantastiske og nyoppussede garderobene på Ullevaal stadion.
  – Dette må være blant Europas flotteste garderober, og det vil være en opptur og veldig spennende å få møte en trener som forteller om sin kampplan, taktikk og formidling i forbindelse med store kamper.
  Moen kan videre fortelle at man i år også vil legge lørdagens program til Ullevaal stadion, etter mange år med praksisøkter i Manglerudhallen i denne delen av programmet. Han lover at det praktiske og konkrete vil bli ivaretatt også i år, og at logistikken blir enklere ved at alt blir på Ullevaal.

Thon Hotel Storo

Cupfinaleseminar-hotellet er som sist Thon Hotel Storo. NFT kan igjen tilby en spesialpris for deltakere på Cupfinaleseminaret. Hotellet ligger i urbane omgivelser, har store og moderne rom og er kun et par T-banestopp fra Ullevaal Stadion.
  – I 2019 var det supert å ha så mange av deltakerne på Cupfinaleseminaret boende på Thon Hotel Storo. Igjen skal vi skape en fotballtrener-stemning på hotellet. Vi vil anbefale Cupfinaleseminar-deltakerne som skal overnatte i Oslo, å velge hotellet på Storo for å få enda mer ut av Cupfinaleseminaret, understreker Teddy Moen.
    Du kan allerede nå bestille rom til gode priser på Thon Hotel Storo i forbindelse med Cupfinaleseminaret.

  • Påmelding til Cupfinaleseminaret gjøres på cupfinaleseminaret.no. Der finner du også mer informasjon om foreløpig program, hotellovernatting og andre nyttige opplysninger.
-- annonse --