-- annonse --
Nyheter
GULLFAVORITTEN: Også datamaskinene kårer Molde til den største gullfavoritten i årets Eliteserie. Foto: NTB Scanpix
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Dette viser prosenttall fra Norsk Regnesentral.
Disse  kommer frem i en artikkel på adressa.no som fotballtreneren.no henter følgende synspunkter på, så får vi se etter at  siste seriekamper er avviklet søndag 30. november hva resultatet blir.

Regnestykket utfra 50.000 tabeller

For å regne ut sannsynligheten for hvordan årets Eliteseriesesong ender har Norsk Regnesentral spilt de gjenværende kampene 50 000 ganger på en datamaskin og beregnet 50 000 tilsvarende tabeller.
  – Deretter har vi talt opp hvor mange ganger Molde kommer på førsteplass, annenplass og så videre. Dette gir oss sannsynligheten for plassering for hvert enkelt lag. Vi har gjort det samme for enkeltkamper, sier assisterende forskningssjef Anders Løland til adressa.no
Løland har så regnet ut dette i prosentform, sammen med med forsker Nikolai Sellereite.

Molde tar gull

Den høyeste prosentstatus er at Molde tar gullet, det er 84, 8 sannsynlighet at dette vil skje.
Det mest oppsiktvekkende er at fjorårets seriemester Rosenborg, som for øyeblikket ligger på 4.plass, har 0,1 prosent sjanse på gullet. Oddsen er heller ikke så store for RBK  for å kapre seg 3. plassen - 18, 4 %.

Her er Norsk Regnesentral sine vurderinger:
Sannsynlighet for topp 3-plassering, ifølge Norsk Regnesentral:

  • Molde – 99,8 prosent
  • Bodø/Glimt – 93,2 prosent
  • Odd – 82,0 prosent
  • Rosenborg – 18,4 prosent
  • Viking – 4,0 prosent
  • Brann – 1,1 prosent
  • Kristiansund- 0,1 prosent

Vi henter følgende kommentarer til dette resulatet fra to kjente fotballeksperter – gitt til adressa.no:

Forstsatt tro på Rosenborg

Kjetil Rekdal har fortsatt tro på at Rosenborg fortsatt tar medalje. Men:
  – Rosenborg må trolig vinne seks av de syv siste kampene for å være sikker på medalje. Det er de kapable til, selv om det blir tøft. Jeg tror Rosenborgs mulighet til å havne blant topp tre er nærmere 50 prosent. Gullsjansene er borte. Og de må slå Bodø/Glimt på Lerkendal hvis de skal ha sjanse til å passere dem på tabellen, sier Rekdal til adressa.no.

Liten sjanse for medalje

Både Viking og Brann levnes altså små medaljesjanser. BTs fotballekspert, Erik Huseklepp, er uansett imponert over det førstnevnte lag har prestert i år.
  – Viking har prestert veldig bra. Mange tippet laget i bunnstriden, men jeg hadde dem på en åttendeplass i mitt tips. Og nå ser det ut til at de blir enda bedre. Viking har tatt med seg engasjementet og «go-en» i laget og byen inn i Eliteserien. I tillegg har de mange spillere med x-faktor, sier Huseklepp.
  – Det er ingen tvil om at Brann har mislykkes i år med tanke på de uttalte ambisjonene før sesongen og hvor mye midler som er brukt de siste årene. Det er absolutt ingen krise slik de har gjort det, men det er likevel en skuffende sesong. Jeg tror Brann ender der de ligger nå.

• Les hele artikkelen på adressa.no: Tallknusernes dom. Disse tar medalje og disse rykker ned

 

-- annonse --