-- annonse --
Nyheter
LEGENDARISK: Se hele det legendariske ITV-intervjuet med Brian Clough og Don Revie fra 1974 – den kvelden Clough fikk sparken som manager i Leeds United, etter bare 44 dager i jobben da han etterfulgte nettopp Revie, som ble engelsk landslagssjef. Foto: Skjermdump ITV
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Dette ITV Calendar-intervjuet er kanskje et av de mest kjente fotballtrener-møter som noen gang som har funnet sted på fjernsyn. Ville det vært mulig å se for seg et møte mellom Guardiola og Mourinho i ett TV-studio i dagens fotball, hvor man åpent og ærlig diskuterer hverandres arbeidsmetoder og lederskap?

Se hele intervjuet i vinduet under som oppvarming til en ny Premier League-sesong:

To store rivaler

Clough og Revie var to av engelsk fotballs største profiler den gang, men de var også store rivaler. Og de likte ikke hverandre, selv om de begge var født og oppvokst i samme by - Middlesbrough. Dog med noen års mellomrom. Clough var en mann av sin tid som forsto TV-mediets kraft, mens Revie var av den gamle skolen og var mer ukomfortabel med den utviklingen man opplevde gjennom media på 70-tallet. 

44 dager som manager

Å få sparken som Brian Clough opplevde etter kun 44 dager ved roret i Leeds United, var en unik hendelse på 70 tallet. Desverre er levetiden for fotballtrenere i engelsk fotball endret seg kraftig siden dette. Det unike her var at Clough var en stor kritiker av Revie, hans metoder og Leeds-laget gjennom mange år. Det var derfor svært overraskende at styret i klubben valgte ham til å etterførlge Don Revie, som var en levende legende i Leeds. Revie tok over det engelske landslaget sommeren 1974 etter Alf Ramsey. 

Hode til hode

Så da trenerene kom sammen ansikt til ansikt på TV-skjermen til Yorkshire Television samme kveld som Clough fikk sparken, var det uungåelig at det ville bli fyrverkeri i studio!

Nyt intervjuet, selv om du kanskje er for ung til å huske denne tiden og disse to store trenerpersonligheter. Det er også mye å lære av dette.opptaket. 

• Les boken Clough and Revie: The Rivals Who Changed the Face of English Football
Om Don Revie - Wikipedia
• Om Brian Clough - Wikipedia

-- annonse --

Cron Job Starts