-- annonse --
Nyheter
SUSPENDERT: Luis Pimenta er suspendert som trener i Brommapojkarna mens beskyldningen om rasisme, sexisme og fryktledelse undersøkes av klubbledelsen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det var den svenske avisen Aftonbladet som før helgen publiserte en artikkel hvor spillere på Brommapojkarna uttalte seg anonymt om trenerens lederstil, og tegnet et bilde av portugiseren som en trenerstil med ydmykende avstraffelser og sexistisk innhold.
  Klubben svarte med å suspendere Pimenta fra jobben.
  – Selvsagt tar vi dette veldig, veldig alvorlig. Vi skal utrede situasjonen og finne fram til den informasjonen som trengs, sa sportssjef Daniel Majstrovic i Brommapojkarna til TT før helgens kamp mot Malmö, som ble ledet av assistenttrener Goncalo Pereira.

Slår tilbake

Nå slår den tidligere KIL-treneren tilbake. I en lengre pressemelding svarer han på de anonyme anklagene fra spillere i Brommapojkarna, blant annet om rasisme.
  – N-ordet er aldri blitt brukt av meg personlig. Det er aldri kommet en nedsettende kommentar fra meg om rase, nasjonalitet eller etnisk opprinnelse, skriver Pimenta.
  Når det gjelder beskyldningene om «sexistisk» kommunikasjon skriver han.
  – Jeg innser at jeg har brukt engelske ord som direkte oversatt til svensk har en totalt forskjellig mening, og en seksuell forbindelse.
  – Men på engelsk, som er språket vi bruker på alle treninger, møter og i garderoben, handler begrepene bare om mot og innsats, skriver Pimenta videre.

Vil ha frem sannheten

– Det viktigste nå er at sannhetene kommer frem, og ingenting annet, sier Luis Pimenta til VG og understreker at han ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene om hans lederstil.
  – Nei, jeg kjenner meg ikke igjen. Jeg er sikker på at mine egne spillere selv vil benekte slike beskrivelser av meg, sier Pimenta til VG.

Som Kongsvinger-trener ledet Luis Pimenta klubben til en sensasjonell cupfinale for to år siden. I NM-finalen tapte KIL 0-4 mot Rosenborg.

-- annonse --

Cron Job Starts