-- annonse --
Nyheter
LUR BOK: NFTs PR-mann Ronny Geson Gunnarsson sammen med forfatteren under Gunnar-Martin Kjenners nylige lansering av boka Idrettslaget. Håndbok for tillitsvalgte, utøvere og ansatte. Foto: Privat
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

• Artikkelen er hentet fra Norsk Fotballtrenerforenings medlemsblad, Fotballtreneren nr. 2/2018.

Derfor har han begått boka Idrettslaget – en praktisk rettet håndbok for alle som er involvert i idretten på alle slags nivåer.
  Det er lurt gjort.

Alt du trenger å vite

Gjennom 25 kapitler og over 416 sider tar Gunnar-Martin Kjenner for seg et idrettslags virksomhet fra a til å – alt fra hvordan et lag stiftes til hvordan det oppløses.
  Kjenner tar grundig for seg idrettens lover og regelverk, beskriver ulike former for idrettslag, årsmøtets plikter og funksjon, styrets arbeid, medlemskap, idrettslagets tilknytning til overordnede organisasjonsledd som idrettskretser og idrettsforbund, særkretser og særforbund, sponsorarbeid, sanksjoner, regnskap og revisjon.
  Bare for å nevne noe.
  For her finnes egentlig alt. Dette blir fort en slags bibel for idrettsledere.
  Da er det ekstra trygt og godt å vite at boka er skrevet av en av Norges fremste eksperter på idrettsjuss, Gunnar-Martin Kjenner.
  Med 40 års erfaring fra området har han sett behovet. Og heldigvis gjort noe med det.

Mangel på kunnskap

– Jeg har hatt mange enkeltsaker for idretten, og jeg opplever at det er veldig stor mangel på kunnskap, sa Kjenner da han nylig lanserte boka.
  – Mange gjør unødvendige feil, og kommer opp i ulykka av den grunn, sa Kjenner.
  Boka hans kan bidra til at færre feil skjer. Den kan også gjøre hverdagen for idrettsledere litt enklere – og kanskje bidra til at det blir litt lettere for folk å ta på seg et frivillig verv innenfor en idrettsorganisasjon som stadig blir mer og med kompleks. Og den kan forsterke den norske idrettsmodellens posisjon og plass i omskiftende tider med stadig nye utfordringer og trusler.
  – Medlemmene forlanger stadig mer av dem som organiserer idrett, uten nødvendigvis å gi tilsvarende mye tilbake. Redningen ligger i regelverket, sier forfatteren videre om litt av bakgrunnen for det store arbeidet han har gjort.

Effektiv og nyttig

Boka kan definitivt leses fra perm til perm og gi stort utbytte for dem som ønsker det. Men framfor alt er dette et effektivt og nyttig oppslagsverk som bør finnes på et hvert idrettslag- eller klubbkontor. Til praktisk nytte i hverdagen.
  Her er det enkelt å finne raske, gode og utfyllende svar som de fleste av oss støter på vi vårt arbeid med idretten, enten som frivillig leder, som trener, utøver eller ansatt.
  Dette er boka vi ikke visste at vi savnet før den nå plutselig er her. Gunnar-Martin Kjenner fortjener en stor takk for dette arbeidet. Det er mange timer spart for mange – timer som i stedet kan brukes til å sikre enda bedre idrettsaktivitet for enda flere over hele landet.

FIdrettslagetCoverAKTA
Tittel: Idrettslaget. Håndbok for tillitsvalgte, utøvere og ansatte
Forfatter: Gunnar-Martin Kjenner
Forlag: Universitetsforlaget
Antall sider: 416
ISBN: ISBN 978-82-15-02245-1
Pris: Kr 399,-
Kan kjøpes hvor: Hos bokhandlere, butikk og nett eller direkte på universitetsforlaget.no
Anmeldt av: Ivar Thoresen

-- annonse --